Zdjelica jagoda iz Grčke košta 2,5 eura

Pomorandže su jedan euro, a limun je 50 centi skuplji od njih. Kivi je, uglavnom, dva i po eura, kao i kruške. Kako je zima iza nas šipak je tri eura, a grožđe od četiri i po eura i više. Banane koštaju oko euro i 20 centi
70 pregleda 0 komentar(a)
Jagode, Foto: Shutterstock
Jagode, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.03.2017. 20:09h

Na zelenu pijacu u “Gintašu” stigle su i prve jagode, uvezene iz Grčke, a cijena jedne zdjelice je dva i po eura.

Domaće jabuke se prodaju za euro a uvozne su oko 60 centi, u zavisnosti od vrste. Ajdara košta oko 70 centi a kožara 60.

Pomorandže su jedan euro, a limun je 50 centi skuplji od njih. Kivi je, uglavnom, dva i po eura, kao i kruške. Kako je zima iza nas šipak je tri eura, a grožđe od četiri i po eura i više. Banane koštaju oko euro i 20 centi.

Cijene povrća takođe variraju u zavisnosti od proizvodnje. Krastavci su, uglavnom, po euro i po, a paradajz dva, dva i po eura, kao i kilogram celera.. Kupus i krompir po kilogramu su oko 60 centi, a luk euro. Šargarepa sa “repićima” je oko euro i 30 centi, a bez “repića” cijena je euro. Cijena crne rotkve se kreće od eura i po do dva i po.

Prve domaće tikvice su dva eura, a uvozne oko eura i 60-70 centi. Pasulj je, uglavnom, po tri eura, domaći, i bijeli i šareni, a “vezica” peršuna je 30 centi.

Masline, i crne i zelene su po šest eura, a očišćeni orah šest i po i bademi po 12 eura.

Bonus video: