Zelenilo: Morali smo posjeći stabla, zasadićemo 42 nova u krugu UCG

Čempresi, stari više od 50 godina, posječeni su u ponedjeljak, kako bi građevinska firma “Zetagradnja” na toj parceli podigla stambenu zgradu na pet spratova
78 pregleda 19 komentar(a)
sječa stabala, Foto: Luka Zeković
sječa stabala, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.04.2015. 05:35h

Iz preduzeća „Zelenilo” najavili su da će umjesto 14 posječenih čempresa u Ulici Vasa Raičkovića, posaditi 7. maja 42 stabla u krugu Univerziteta Crne Gore.

Oni su u odgovorima novinaru “Vijesti” naveli da su morali posjeći pomenuta stabla na zahtjev vlasnika zemljišta, a po rješenju Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

“Shodno zakonskim propisima, investitor ima isključivo pravo raspolaganja svojom imovinom u cilju realizacije planskog dokumenta, a 'Zelenilo' je u skladu sa rješenjem Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj u Ulici Vasa Raičkovića realizovalo potrebu investitora sječom 14 stabala, u cilju opremanja lokacije shodno izdatim urbanističko-tehničkim uslovima za izgradnju stambeno-poslovnog objekta”, piše u odgovorima “Zelenila”

Podsjetili su da je njihovo preduzeće u prvom kvartalu 2015. zasadilo 266 stabala listopadnog i zimzelenog drveća.

Čempresi, stari više od 50 godina, posječeni su u ponedjeljak, kako bi građevinska firma “Zetagradnja” na toj parceli podigla stambenu zgradu na pet spratova.

Bonus video: