Željeznica formirala timove za slučaj požara

Predsjednik ŽICG Zarija Franović naredio je da zaposleni preduzmu sve neophodne mjere na zaštiti željezničke infrastrukture
79 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2012. 11:56h

Željeznička Infrastruktura Crne Gore (ŽICG) formirala je timove koji su pripravni u slučaju izbijanja požara, a za intervenciju je spreman i protivpožarni voz, saopšteno je iz ŽICG.Iz te kompanije je saopšteno da su preduzete sve neophodne mjere za povećanje stepena pripravnosti i obezbjeđenja za zaštitu imovine i ljudi, na osnovu upozorenja iz Hidrometeorološkog zavoda da će Crna Gora od danas do 5. jula biti pod udarom toplotnog talasa i da će temperatura dostizati i 43 stepena celzijusa.Navodi se da je predsjednik ŽICG Zarija Franović naredio da zaposleni preduzmu sve neophodne mjere na zaštiti željezničke infrastrukture i sprečavanju pojave požara na trasi pruge Vrbnica -Bar, Nikšić - Podgorica i od Podgorice do granice sa Albanijom.

Zabranjeno paljenje duž pruge

Ukazuje se da se u danima dolazećeg tropskog talasa očekuje se pojačan, na udare i jak sjeverni vjetar, zbog čega je neophodno zaštititi željezničku infrastrukturu prema Zakonu o zaštiti od požara."Kojim se zabranjuje paljenje vatre duž pruge, upotreba zapaljivih sredstava a svi objekti ŽICG moraju biti snabdjeveni sredstvima za gašenje požara i vodom“, kaže se u saopštenju, i dodaje da je neophodno i redovno košenje trave i drugog rastinja oko željezničkih objekata i kolosjeka", kaže se u saopštenju.

Iz ŽICG su kazali da će posebna pažnja biti posvećena održavanju dijela infrastrukture koji obuhvata pružni i zaštitni pojas na području Podgorice, Danilovgrada i prema primorju, gdje u periodu turističke sezone gravitira veliki broj ljudi. „Protivpožarni voz koji je kompletno opremljen kombinovanim sredstvima za gašenje svih vrsta požara je u pripravnosti u slučaju neophodnih intervencija. ŽICG je formirala timove ljudi koji su pripravni u slučaju izbijanja požara, radi učestvovanja u gašenju istog i u stanju stalne pripravnosti“, kazali su iz ŽICG.

Galerija

Bonus video: