Zgrada MUP-a u narandžastoj boji u znak borbe protiv nasilja nad ženama

Više od trećine žena svijeta tokom života doživi neki od oblika nasilja
2883 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada MUP-a u Podgorici, Foto: Gov.me/Saša Matić
Zgrada MUP-a u Podgorici, Foto: Gov.me/Saša Matić

Zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore večeras je u narandžastoj boji povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

"Neka ovo čuje svako ko ovo treba da čuje: Mi vas čujemo! Mi vas vidimo! Mi vam vjerujemo! Vi ste ovdje sigurne", objavljeno je zvaničnom nalogu Vlade Crne Gore.

Odlučno prijavljivanje i efikasno procesuiranje ključni su koraci za uspješan odgovor društva prema nasilju u porodici i nad ženama, koji su prema svim pokazateljima i dalje zabrinjavajuće prisutni u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas iz institucije Ombudsmana.

Podsjeća se da se 25. novembar, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, dočekuje u saznanju da više od trećine žena svijeta tokom života doživi neki od oblika nasilja.

U Crnoj Gori svi zajedno, državni organi, nevladine organizacije, mediji i građani treba da ohrabre žene da ne trpe i ne prikrivaju nasilje, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova (MUP) Mevludin Nuhodžić.

On je povodom 25. novembra-Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kazao da je odgovornost na svima – da prijave nasilnike i podrže žene u borbi protiv nasilja.

Bonus video: