ŽICG: Pokidano 800 metara kontaktne mreže

"Željeznička Infrastruktura Crne Gore i Željeznički Prevoz Crne Gore se izvinjavaju putnicima i mole za razumijevanje za nastalu situaciju"
2 komentar(a)
voz, šine, Foto: Arhiva "Vijesti"
voz, šine, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.07.2015. 19:54h

Normalno odvijanje željezničkog saobraćaja uz pomoć drezine na dionici gdje je oštećena kontaktna mreža kod Bioča uspostavljeno je u 21.30 časova, saopšteno je iz policije.

Iz policije je ranije saopšteno da je u mjestu Bioče u 17.45 došlo do prekida željezničkog saobraćaja zbog kidanja kontaktne mreže.

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore saopšteno je da je u 16:05 na dijelu pruge Podgorica – Bioče, nailaskom lokalnog voza, koji je saobraćao na relaciji Bar-Bijelo Polje, došlo je do havarije na kontaktnoj mreži.

"Ekipe kontaktne mreže i prvostepena komisija za isleđenje vanrednih događaja Željezničke Infrastrukture Crne Gore su odmah nakon dojave izašle na mjesto događaja i konstatovale da je havarija većih razmjera te da je pokidano oko 800 metara kontaktne mreže. Nakon oslobađanja profila pruge operater, /Željeznički Prevoz Crne Gore/ će organizovati prevlačenje voza br. 6102, dizel vučom do stanice Podgorica. Željeznički saobraćaj na dijelu pruge Podgorica-Bioče do saniranja nastale havarije biće regulisan dizel vučom", navodi se u saopštenju ŽICG.

Dodaje se da ekipe KM Željezničke Infrastrukture Crne Gore ulažu napore da u što kraćem roku osposobe prugu za redovan željeznički saobraćaj.

"Željeznička Infrastruktura Crne Gore i Željeznički Prevoz Crne Gore se izvinjavaju putnicima i mole za razumijevanje za nastalu situaciju", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: