Zoran Sekulić najavio tužbu protiv Skupštine

2140 pregleda 4 komentar(a)
Bio kandidat za predsjednika Savjeta: Zoran Sekulić, Foto: Boris Pejović
Bio kandidat za predsjednika Savjeta: Zoran Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.12.2018. 16:19h

Član Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Zoran Sekulić tvrdi da je zakonodavna vlast prekršila Zakon o elektronskim komunikacijama i najavio je da će tužiti Skupštinu zbog izbora predsjednika Savjeta EKIP-a Branka Kovijanića i člana Savjeta Šalete Đurovića, budući da su njih dvojica već imali prethodno dva uzastopna mandata u toj instituciji.

“Učestvovaću u radu Savjeta EKIP-a, ali ću na svakoj sjednici isticati ovaj prigovor. Skupština je flagrantno prekršila Zakon o elektronskim komunikacijama koji u članu 15 stav 4 propisuje da se predsjednik i član Savjeta EKIP-a biraju na mandat od pet godina i da ne mogu biti birani više od dva puta uzastopno” rekao je “Vijestima” Sekulić koji je uz Kovijanića bio kandidat za predsjednik Savjeta EKIP-a.

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prekjuče je odlučio da se za predsjednika Savjeta EKIP-a imenuje Branko Kovijanić, a za članove Savjeta Vladan Đukanović i dosadašnji predsjednik te institucije Šaleta Đurović, a potom je Skupština potvrdila ta imenovanja.

„Tužiću Skupštinu zbog nezakonite odluke. Prekršila je zakon koji je sama donijela. Time se narušava regulatorni okvir u oblasti elektronskih komunikacija, s obzirom da će sve odluke koje tako nelegalan i nelegitiman Savjet bude donio biti pod hipotekom te nezakonitosti.

Predsjednik i jedan član Savjeta EKIP-a su već dvaput birani zaredom, što znači da ih Skupština nije mogla izabrati po treći put”, istakao je Sekulić.

Na posljednjom konkursu za izbor predsjednika i dva člana Savjeta EKIP-a javilo se 12 potencijanih kandidata, među kojima su članice vladajuće koalicije DPS i SD izabrali tri navedena lica.

Pored njih učesnici konkursa su još bili Amir Molazećirović, Predrag Boljević, Igor Vujačić, Nikola Radunović, Srđan Mihaljević, Dejan Jovanović, Ljiljana Bracanović Nikolić i Dušanka Marković.

Bonus video: