Žugić se opet igra sa MUP-om

Ponovo je izabran kandidat koji je ranije odustao od tog mjesta
53 pregleda 2 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.02.2016. 19:49h

Ministar finansija Radoje Žugić postupio je po naredbi Upravne inspekcije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i izabrao direktora poreske policije.

Ipak, drugi put, Žugić je odabrao kandidata koji je davno odustao od tog radnog mjesta - Vladana Delića. On je još u novembru prošle godine od upravne inspektorke Jovane Nišavić dobio rok od 15 dana da otkloni nepravilnosti u izboru prvog čovjeka poreske policije. “Vijesti” su u januaru 2015. pisale da su tada istekli svi rokovi za izbor šefa poreske policije i da Žugić vaga koga će izabrati za tu funkciju.

Iz Uprave za kadrove su listu kandidata, koji su prema njihovoj procjeni prošli provjere, poslali Žugiću u novembru 2014.

“Starješina organa trebalo je da donese odluku u roku od 30 dana, od dana kad je dobio listu sa kandidatima”, saopšteno je ranije “Vijestima” iz te ustanove.

Provjere za radno mjesto šefa poreske policije tada su prošla četiri kandidata Đorđe Ivanović, Vladan Delić, Miodrag Martinović i Gina Radenović.

Nakon što je probio sve predviđene rokove, Žugić je za pomoćnika direktora Poreske uprave za sektor poreske policije izabrao Ivanovića, koji je od tog radnog mjesta odustao jer je zaposlen u Ministarstvu pravde 6. februara 2015. Žugić je prvo po nalogu iz MUP-a uklonio dio nepravilnosti - ukinuo svoje rješenje o izboru Ivanovića na tu funkciju, da bi prije nekoliko dana donio novo rješenje o izboru Delića. On je još 24. novembra 2014. podigao dokumenta i odustao od borbe za to radno mjesto. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, iz inspekcije MUP-a zatražili su objašnjenje od Žugića zašto je izabrao kandidata koji je odustao.

Bonus video: