Žukotrlica i dalje nije za kupanje

Kako su naveli iz Morskog dobra Na kupalištu Žukotrlica ponovljene analize su pokazale da mikrobiološki parametri i dalje prelaze propisane granice
67 pregleda 5 komentar(a)
Kupanje u Herceg Novom u oktobru, Foto: Slavica Kosić
Kupanje u Herceg Novom u oktobru, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.08.2015. 11:40h

Rezultati ponovljenih analiza uzoraka morske vode koje su, zbog loših veremenskih uslova, realizovane u periodu od 17. do 19. avgusta pokazali su kvalitet K1 klase na 5 od 6 kupališta na kojima je tokom redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta morske vode rezultat bio van propisanih granica. Novi rezultati pokazali su da je na kupalištima "Bay Beach" i "Centar Igalo" u Herceg Novom, kupalištu hotela "Kamelija" u Tivtu, kupalištu Veliki pijesak u Baru i kupalištu hotela "Lido" u Ulcinju morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Kako su naveli iz Morskog dobra Na kupalištu Žukotrlica ponovljene analize su pokazale da mikrobiološki parametri i dalje prelaze propisane granice.

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uputilo je prijavu Upravi za inspekcijske poslove radi vršenja kontrole predmetne lokacije i utvrđivanja činjeničnog stanja u skladu sa članom 16. Uredbe o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda.Institut za biologiju mora će u skladu sa Ugovorom sa Javnim preduzećem, nastaviti da vrši uzorkovanja i analize kvaliteta morske vode na predmetnoj lokaciji do utvrđivanja da je na ovom kupalištu ponovo bezbjedno kupanje i rekreacija."

Bonus video: