Župa nikšićka dodijelila nagrade najboljim studentima

Njima je Dragoljub Radulović, predsjednik Savjeta MZ, uručio rješenja o stipendiranju i izrazio zadovoljstvo što MZ Župa ima, kako je kazao, izuzetan potencijal kada je mladost u pitanju
137 pregleda 0 komentar(a)
Župa, najbolji studenti, Foto: MZ Župa
Župa, najbolji studenti, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 09.12.2018. 13:22h

Ovogodišnji dobitnici stipendije koju Mjesna zajednica Župa nikšićka dodjeljuje najboljim studentima iz toga kraja su Lidija Vojinović, studentkinja studijskog programa crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti sa prosječnom ocjenom 9.82 i Slobodanka Marojević, koja studira Medicinski fakultet i ima prosječnu ocjenu 10. Njih dvije će narednih deset mjeseci dobijati po 50 eura mjesečno od MZ.

Njima je Dragoljub Radulović, predsjednik Savjeta MZ, uručio rješenja o stipendiranju i izrazio zadovoljstvo što MZ Župa ima, kako je kazao, izuzetan potencijal kada je mladost u pitanju.

“Nadam se da će dobitnice stipendije u narednom periodu kroz svoje aktivnosti doprinijeti razvoju mjesne zajednice. Na ovaj način nastojimo da mladima damo posticaj za što bolje rezultate u školovanju što što će kao rezultat sigurno imati razvoj našeg mjesta”, kazao je Radulović i obećao da će Savjet MZ i u narednom periodu nastojati da aktivnostima doprinese poboljšanju uslova života mještana tog kraja sa posebnim akcentom na mlađu populaciju.

Lidija Vojinović je kazala da joj je zadovoljstvo što je postala stipendista svoje mjesne zajednice i dodala da su “to značajni iskoraci koje MZ čini za mlađe generacije u protekle dvije gidine” i obećala da će nastojati da opravda dobijeno povjerenje.

Radulović je podsjetio na aktivnosti koje je MZ sprovela tokom godine a koje se odnose na podmladak Župe. Tako su polumaturantima obezbjedili besplatnu ekskurziju, dobitnicima diplome “Luča” novčane nagrade, dok su prvaci dobili školski pribor. Nijesu zaboravili ni vannastavne aktivnosti pa je obezbjeđena skromna novčana pomoć za FK " Župa" i KUD "Župa", a za novootvoreni vrtić u selu Zagrad obezbijedili su radijatore.

Bonus video: