Župljani i ove godine stipendiraju najbolje studente iz kraja

Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni studenti koji podnesu dokaz o redovnom upisu treće i narednih godina studija, a koji su u predhodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više
710 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

I ove godine Mjesna zajednica (MZ) Župa nikšićka stipendiraće najbolje studente iz toga kraja. Ovo je četvrta godina da MZ Župa stipendira najbolj studente. Počeli su sa stipendijom jednog studenta, zatim su stipendirali dva najbolja visokoškolca, dok će od ove godine stipendiju u iznosu od 50 eura mjesečno dobijati tri studenta iz Župe.

„Ispunjavamo obećanje da ćemo nastojati da povećavamo broj studenata koje ćemo stipendirati. Na ovaj način želimo da damo skroman podstrek svim sadašnjim i budućim studentima da postignu što bolje rezultate što je u interesu naše MZ, grada i države. Smatramo da je ulaganje u znanje najbolje ulaganje”, poručio je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni studenti koji podnesu dokaz o redovnom upisu treće i narednih godina studija, a koji su u predhodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više. Osim toga moraju priloziti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore. Konkurs je otvoren do 15.novembra.

“Savjet MZ će i u narednom periodu uložiti maksimalan napor da kroz svoje aktivnosti pruži punu podršku mlađoj populaciji, jer je to jedini garant da će naša mjesne zajednica biti mjesto koje će biti primjer i pokazatelj da ruralne zajednice, uz angažovanje svih društvenih činilaca, mogu da opstanu i budu oslonac razvoja države Crne Gore. Želimo da pošaljemo i poruku svim državnim institucijama da kroz svoje planove i programe podrže ove skromne inicijative, posebno imajući u vidu činjenicu da mjesne zajednice nemaju sigurne izvore finansiranja, nego kao naša, zavise od dobre volje privrednih subjekata i pojedinaca koji su prepoznali iskrenost i dobru namjeru”, poručio je Radulović.

Kako je kazao i same zajednice moraju pokazati volju i želju da stvaraju nove vrijednosti “koje ne mogu doći same, već zahtijevaju dosta energije, odricanja i zajedništva”.

Bonus video: