Župljani ne odustaju od koncesionih sredstava

624 pregleda 1 komentar(a)
Sa zbora, Foto: Svetlana Mandić
Sa zbora, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.05.2019. 13:23h

Na zboru građana Mjesne zajednice (MZ) nikšićka Župa predsjednik te MZ, Dragoljub Radulović, informisao je mještane o ostvarenim zahtjevima koji su nadležnim institucijama upućeni u martu i novo okupljanje zakazao za 16. jun do kada bi trebalo da bude ispunjen njihov zahtjev po pitanju koncesionih sredstava, kao i ostali zahtjevi.

Radulović je istakao da je jedan od glavnih zatjeva, rekonstrukcija saobraćajnice od Rubeža do brane u Liverovićima, već počeo da se realizuje – odabran je izvođač radova a sa rekonstrukcijom bi trebalo da se počne do kraja maja. Firma Uniprom metali je, prema riječima Radulovića, izrazila spremnost da učestvuje u rekonstrukciji puta do Morakova, a tokom ove sedmice biće održan sastanak kome će prisustvovati predstavnici pomenute firme, MZ i Opštine kako bi se definisalo „kako i u kom dijelu će ovi činioci da učestvuju u ovom projektu”.

“Dogovoreno je asfaltiranje po selima osim za Zagrad, Kuta i Dučice, čiji predstavnik je opravdano bio odsutan. Predstavnici Zagrada nijesu se pojavili na sastanku, a predstavnici Kuta nijesu bili zadovoljni predloženim od strane opštine, pa će se sa opštinom definisati dionice koje trebaju biti asfaltirane u ovom selu. Izgradnja rasvjete u Starom selu i Jugovićima bi već bila završena ali to nije odrađeno zbog loših vremenskih uslova”, kazao je Radulović na zboru.

Dogovorene su aktivnosti na nastavku radova na vodovodu za domaćinstva iz Blaca Morakovskih, dok je za vodosnabdijevanje dijela Gornjih Kuta, Zagrada i Oblatna dogovoreno da se uključi Ministarstvo poljoprivrede.

“Ono što je najbitnije vjerujem svim Župljanima jeste pitanje koncesionih sredstava i od se ne može odustati jer je je jedno od osnovnih pitanja. Ovo predstavlja sigurnost za dalji razvoj Župe. Za dvije godine je u budžet uplaćeno 2,5 miliona eura i nama je to dovoljno da rješavamo naša pitanja. Sigurno nećemo pustiti da koncesiona sredstva idu za druge potrebe, a da mi moramo na ovakav način da rješavamo naše probleme. Treba nam zvanična odluka da koncesiona sredstva moraju dolaziti za potrebe projekata u Župi”, istakao je predsjednik MZ.

On je pozvao Župljane da ne dozvole unižavanje institucije mjesne zajednice i da “izbace politiku” kako bi se ostvario boljitak u Župi.

Bonus video: