Župljani odustali od blokade odvoza rude

0 komentar(a)
Župa, put, Foto: Svetlana Mandić
Župa, put, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.10.2017. 17:18h

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka i predstavnici lokalne uprave postigli su dogovor oko saniranja puteva, pa su mještani odustali od najavljene blokade odvoza rude.

“Dogovorili smo se da za desetak dana krenu sa asfaltiranjem kritičnih dionica po selima, u dužini od tri kilometra, kao i sanaranje kritičnih tačaka na glavnoj saobraćajnici. Iduće godine ući će u budžet, kao što smo i tražili, asfaltiranje pet kilometara ulica”, kazao je predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

On je istakao da je dogovoreno da se odmah krene sa izradom projekta rekonstrukcije glavne saobraćajnice Niksić - Morakovo i da to bude završeno do 1. septembra naredne godine.

“Čim projekat bude gotov, predstavnici Vlade, Opštine i MZ utvrdiće dinamiku radova. Rekonstrukcija mosta na Krstovačama počeće u ponedjeljak, a već su počeli radovi na sanaciji krova na anbulanti”.

Radulović je rekao da je dogovoreno da do Nove godine budu postavljene zaštitne mreže oko jezera Liverovići i da se nastave radovi na postavljanju rasvjete.

“Izgleda da je naš protest upozorenja i jednosatna blokada odvoza rude dala rezultat”, kazao je Radulović.

Nezadovoljni što lokalna uprava još nije riješila probleme u vezi sa putnom infrastrukturom, Župljani su u ponedjeljak organizovali protest upozorenja i na sat blokirali odvoz rude...

Sastanku sa članovima Savjeta MZ prisustovali su potpredsjednik Opštine Dragan Perović, menadžer Živko Kecojević i sekretar nadležnog Seketarijata Slavica Zindović.

Perović je kazao da je tokom ove godine planirano da se u MZ Župa uloži 680.000 eura.

“Prije mjesec smo na izvorištu Morakovo imali jedan bunar, a sada imamo šest, pa ce Župljani umjesto pet litara vode u sekundi imati 32. Ti projekti su oko 480.000 eura. Nijesu tačne izjave da u Župu nije uložen ni euro”.

Perović je rekao da je još dva vodovoda uloženo 154.000 eura.

On je rekao da je još prije mjesec dogovoreno da projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice bude završen do septembra naredne godine, a da je sada to Savjet prihvatio.

“Biće odmah sanirane neuralgične tačke na glavnoj saobraćajnici, postavljena ograda pored jezera i asfalturano tri kilometra ulica”.

Bonus video: