Đurašković: Nisam uzela otpremninu

"Zaboravio je da navede da je moj Ugovor o radu već razmatran na prošloj sjednici Savjeta, 20. avgusta, gdje je "kao" priznao svoju grešku, jer je za njega pravljenje nazovi "grešaka" bez odgovornosti opravdano po nekom njegovom novom Zakonu, koji, vjerovatno, smatra da sam treba, kao novopečeni pravnik, da kreira"
470 pregleda 5 komentar(a)
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Ažurirano: 11.09.2018. 10:50h

Direktorica JU Muzeji i galerije Budve Lucija Đurašković poručila je da nije uzela otpremninu i da nema čega da se odreknem.

SAopštila je da predsjednik Savjeta JU "Muzeji i galerije Budve" Ivan Pejović nije naveo da je sam ponudio Ugovor koji predviđa dogovorenu otpremninu u slučaju prijevremenog razrješenja sa mjesta direktora, a "da sada, kao heroj, preko Savjeta, hoće da pere ruke".

"Nije obrazložio zašto baš sada, godinu dana kasnije, hoće da mijenja Ugovor koji je po Zakonu o radu, i članu 4. stav 2. apsolutno legitiman, a sa čime se pravna praksa još nije susrela. Usput, nije naveo da je upravo on prekršio zakon, jer je prihvatio da, mimo Zakona o kulturi i Statuta ustanove, kao srednjoškolac, bude imenovan za važnu funkciju Predsjednika savjeta ove značajne opštinske institucije kulture, gdje se predviđa da za predsjednika Savjeta treba da bude biran afirmisani stvaralac ili osoba od značaja za kulturu. To je previdio, dok mjesečno prima nadoknadu od 250 evra, iako se, kako sam često priznaje i na sjednicama Savjeta: "ne razumije u kulturu", pa rijetko, nevoljno, "zbog svojih obaveza", ne saziva sjednice Savjeta ni bar jednom mjesečno", navela je Đurašković.

Dodaje da Pejović daje sebi za pravo "da pritiska i uslovljava gdje god može, a kada mu ne prođe autokratski, a i podmetački naum, demonstrativno, herojski napušta sjednicu Savjeta".

"Zaboravio je da navede da je moj Ugovor o radu već razmatran na prošloj sjednici Savjeta, 20. avgusta, gdje je "kao" priznao svoju grešku, jer je za njega pravljenje nazovi "grešaka" bez odgovornosti opravdano po nekom njegovom novom Zakonu, koji, vjerovatno, smatra da sam treba, kao novopečeni pravnik, da kreira. Tada ga četri člana Savjeta nisu podržala, a on i dalje pokušava da vijori svojom autokratskom demokratijom i napušta sledeću sjednicu Savjeta kada mu perfidni naum zadatka koji mora da ispuni ne prolazi, pa ponovo "zahtijeva", a ne dogovara, da se na Dnevni red stavi tačka vezana za moj pravno zasnovani Ugovor. Zaboravio je naš predsjednik Savjeta da je prisila kažnjiva, posebno kada se osmjelio i da falsifikuje Zapisnik kod zapisničara. Svi članovi Savjeta, a i ostali ispadoše gluvi, a samo je njegovo uho dobro navijeno. Mnogo toga još je zaboravio naš vrli predsjednik Savjeta, a posebno i situaciju zloupotreba prethodne direktorice koja je Ustanovu stvarno i dokazano, prema izvještaju nezavisne revizorke, a i državnog revizora, oštetila sa više od 20.000 eura. To, po njemu nije značajno, ali moje odricanje od nečeg što nisam uradila, u vidu već uzete otpremnine, naravno, važno je, lažno i sporno za dosad neviđenu medijsku hajku u borbi priučenih autokrata sa profecionalcima iza kojih stoje nesporni rezultati rada u korist grada i građana Budve", zaključila je Đurašković.

Bonus video: