Đurišići počeli ograđivanje dijela Jerevanske ulice na Zabjelu, do ispunjenja zahtjeva će boraviti u kamp prikolici

Danijela Đurišić je kazala da su se na ovaj potez odlučili, jer blokada saobraćaja na nekoliko sati, dok je njen suprug bio u pritvoru, nije dala rezultate
129 pregleda 11 komentar(a)
Porodica Đurišić, blokada Jerevanske ulice, Foto: Milica Đurović
Porodica Đurišić, blokada Jerevanske ulice, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 19.04.2018. 11:45h

Porodica Vanje Đurišića je oko 12 časova počela ograđivanje dijela Jerevanske ulice na Zabjelu, na prostoru koji je kod Uprave za nekretnine upisan kao njihova svojina i za koju od Glavnog grada traže nadoknadu.

Đurišići će do rješenja njihovih zahtjeva boraviti u kamp prikolici, a prostor će sa obje strane ulice ograditi improvizovanim metalnim stubovima, povezanih žicom.

Vanja Đurišić je zbog kidanja telekomunikacionih kablova, na placu za koji tvrdi da je njegov, osuđen na 121 dan, ali je nedavno pušten na slobodu jer je kaznu odslužio u pritvoru.

Danijela Đurišić je kazala da su se na ovaj potez odlučili, jer blokada saobraćaja na nekoliko sati, dok je njen suprug bio u pritvoru, nije dala rezultate.

“Došli smo da trajno, fizički vratimo svoju zemlju u posjed. Nastanićemo se u kamp prikolici na svojoj imovini i ogradićemo kompletnih 1.023 kvadrata, koja nam pripadaju”, kazala je Đurišić.

Ona je istakla da se pozivaju na Evropsku konvenciju i Ustav Crne Gore, koji i njima kao i ostalim građanima, garantuju pravo na privatnu svojinu.

“Pozivajući se na svoja zagarantovana prava prinuđeni smo da svoju imovinu i fizički vratimo u svoj posjed. U prikolici ćemo boraviti suprug i ja i jedno do dvoje djece. Bićemo tu 24 sata...ovo će biti zagrađeno dok je naše”, istakla je Đurišić.

Vanja Đurišić je kazao da će ukloniti stubove i kamp prikolicu, kada njegove parcele budu tretirane kao javni interes i započne proces eksproprijacije zemljišta.

“Iako je ovo problem lokalne samouprave, Vlada može, na predlog nekog od Ministarstava, da predloži da se proglasi javni interes. Na osnovu Vladine odluke, Opština bi trebalo da preduzme sve što treba po zakonu”, kazao je Đurišić.

Bonus video: