Momirović: Strateški pravac nam je da rehabilitujemo prugu Beograd-Bar

Na sastanku je ocijenjeno da se saradnjom Srbije i Crne Gore u oblasti urbanizma i prostornog planiranja ispunjavaju i prioriteti predstavljeni u Ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan vrijednosti devet milijardi eura koji je predstavljen u oktobru prošle godineZapadni Bal

4981 pregleda 3 komentar(a)
Mitrović i Momirović, Foto: BETAPHOTO
Mitrović i Momirović, Foto: BETAPHOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović danas je sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratkom Mitrovićem razgovarao o unapređenju saradnje dvije zemalje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Momirović je istakao da su za Srbiju dobrosusjedski odnosi u regionu od velikog značaja, a da je saradnja u realizaciji infrastrukturnih projekata neophodna za razvoj regiona.

"Strateški pravac nam je da rehabilitujemo prugu Beograd-Bar. Pruga od Beograda do Valjeva je rekonstruisana kompletno a u narednom periodu ćemo rekonstruisati prugu i od Valjeva do Vrbnice", rekao je on.

Na sastanku je ocijenjeno da se saradnjom Srbije i Crne Gore u oblasti urbanizma i prostornog planiranja ispunjavaju i prioriteti predstavljeni u Ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan vrijednosti devet milijardi eura koji je predstavljen u oktobru prošle godine.

Bonus video: