Oglašena prodaja "Majbaha", početna cijena skoro 457.000 eura

"Svaki euro je važan u godini socijalne pravde! Rasipništvu je kraj, novac od prodaje ide tamo gdje je najpotrebnije - socijalno ugroženima", kazao je ministar Milojko Spajić

26706 pregleda 1203 reakcija 92 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo je jutros poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju automobila marke Mercedes-Benz, model "Majbah S 650", registarskih oznaka PG-HM542.

Kako je navedeno u oglasu, početna cijena navedenog vozila je 456.933,18 eura.

"Prodaja imovine će se vršiti javnim usmenim nadmetanjem u Budvi, Babin do, Ulica VIII, br. 1, u petak, 23. jula, sa početkom u 19:00 časova", navodi se u oglasu objavljenom na sajtu Vlade.

"Svaki euro je važan u godini socijalne pravde! Rasipništvu je kraj, novac od prodaje ide tamo gdje je najpotrebnije - socijalno ugroženima", kazao je ministar Milojko Spajić.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju podnosioci prijava, odnosno sva zainteresovana lica koja uplate depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cijene za predmetnu imovinu, i to 22.846,65.

Vlada je sredinom februara usvojila predlog za davanje saglasnosti za prodaju dva "Majbaha". Tada je premijer Zdravko Krivokapić kazao da će sredstva od prodaje biti uplaćena u budžet i da će se koristiti za pomoć ugroženim građanima.

Dva "Majbaha" je krajem 2017. i početkom 2018. kupila Agencija za nacionalnu bezbjednost za 1,2 miliona eura.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nedavno je rekao da predsjednik Milo Đukanović nije ispoštovao zaključak Vlade, kojim je određena prodaja "Majbaha" i da se oglušio se o zahtjev koji mu je uputila Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) za povraćaj vozila kako bi se sproveo postupak prodaje. Zbog toga se, kako je kazao, procjena vrijednosti vozila ne može izvršiti.

Bonus video: