Bitcoin City - budućnost življenja i investiranja

Iako planiranje i izgradnja cijelih metropola nije strano ljudskoj civilizaciji, vijest o Bitcoin City-u obišla je svijet i označila novu eru kada su u pitanju gradovi budućnosti

51296 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Limit Prime
Foto: Limit Prime

U prošlosti su se gradovi uglavnom razvijali slučajno. Nastajali bi na pogodnim lokacijama ili blizu resursa neophodnih za život i planiranje je tu prestajalo. Sve što bi se kasnije dogodilo bilo bi proizvod slučajnosti. Tako su stvari funkcionisale do druge decenije dvadesetog vijeka kada su gradovi počeli da se grade namjenski, počevši sa Njujorkom, kao najpoznatijim primjerom.

Iako planiranje i izgradnja cijelih metropola nije strano ljudskoj civilizaciji, vijest o Bitcoin City-u obišla je svijet i označila novu eru kada su u pitanju gradovi budućnosti.

Koje pogodnosti pruža Bitcoin City?

El Salvador planira da izgradi Bitkoin grad u podnožju vulkana Conchagua, a za finansiranje ovog projekta koristiće istoimenu kriptovalutu, najavio je predsjednik Nayib Bukele.

Ovaj futuristički grad imaće stambene i poslovne prostore, zabavne sadržaje, restorane i aerodrom i sve druge karakteristike svjetskih metropola. U centru će se nalaziti trg u obliku Bitcoin novčića, čime će i simbolički biti predstavljen njegov značaj.

Limit Prime PR
foto: Limit Prime

Početak izgradnje otpočeće 2022. godine, a El Salvador planira da prikupi oko milijardu dolara putem Bitcoin Bond-a u partnerstvu sa Blockstream-om, kompanijom za infrastrukturu digitalnih sredstava.

Polovina sredstava biće iskorišćena za kupovinu Bitcoina, dok će ostalih 500 miliona dolara ići na energetiku i infrastrukturu za rudarenje ove kriptovalute.

Ono što je izazvalo veliko interesovanje je uravo način na koji je tretiran problem rudarenja. Ovo je zahtijevan i skup proces stvaranja novog Bitcoina rešavanjem kriptografskih problema pri čemu se troši velika količina električne energije.

Budući da će ovaj grad biti sagrađen u blizini vulkana biće moguće koristiti njegovu geotermalnu energiju i time značajno smanjiti troškove procesa.

Predsjednik El Salvadora na predstavljanju ovog projekta uputio je nedvosmislenu poruku svim investitorima širom svijeta: „Investirajte ovdje i zaradite novca koliko želite. Ovo je potpuno ekološki grad koji radi i koji se puni energijom vulkana."

Broj investitora u Bitcoin raste iz dana u dan a ova kriptovaluta dostiže svoje rekordne vrijednost. Sve ukazuje na to da budućnost življenja i ulaganja uveliko kuca na naša vrata, a mugućnosti za investiranje su brojne.

Kako možete ulagati u Bitcoin?

Ono što je sjajno kada su u pitanju kriptovalute, je to što je u njih relativno lako ulagati i veliki broj ljudi to svakodnevno radi.

Iako trgovci definitivno mogu ostvariti zaradu kupujući kriptovalute kada cijena padne i prodajući ih kada poraste, u tom procesu može proći mnogo vremena.

Možda je vrijeme da razmislite o CFD trgovanju.

Prednost CFD trgovanja kriptovalutama je ta što omogućava trgovcima da potencijalno zarade novac pravilnim predviđanjem da li će cijena kriptovalute rasti ili padati. Sem toga, na ovaj način trejderi mogu koristiti leveridž kako bi znatno povećali svoj potencijalni dobitak.

Sada to možete učiniti na vrlo jednostavan i efikasan način - otvaranjem računa za trgovanje kod licenciranog investicionog društva Limit Prime Securities.

Ova renomirana kompanija je regulisana od strane Komisije za tržište kapitala Crne Gore i kroz svoju platformu vam nudi direktan pristup svjetskim berzama i trgovanje najatraktivnijim finansijskim instrumentima.

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 242 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 242

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin