dogovoreno strateško sveobuhvatno partnerstvo

Spajić: Nastojimo da ubrzanim koracima uđemo u realizaciju projekta Jadransko-jonskog auto-puta

Ministar je najavio da će premijer Krivokapić i direktor "Behtela" u narednim sedmicama potpisati Memorandum o razumijevanju, kojim će započeti formalizacija svih dogovora i specificirati planirane investicije

5723 pregleda 12 komentar(a)
Spajić i Paterson, Foto: twitter.com/MickeySpajic
Spajić i Paterson, Foto: twitter.com/MickeySpajic

Izgradnja Jadransko-jonskog auto-puta je jedan od strateških projekata Vlade koja nastoji da ubrzanim koracima uđe u realizaciju tog projekta, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Ministar je kazao da je na sastanku sa generalnim menadžerom kompanije "Behtel" Endrjuom Patersonom dogovoreno strateško sveobuhvatno partnerstvo u razvijanju putne, željezničke, avijacijske, lučke, poljoprivredne, prosvjetne i odbrambene infrastrukture.

"Studija i izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je prvi projekat, kao prvi primjer infrastrukture izgrađene po svim EU i NATO standardima", naveo je Spajić na Tviteru.

Najavio je da će premijer Zdravko Krivokapić i izvršni direktor "Behtela" u narednim sedmicama potpisati Memorandum o razumijevanju, kojim će započeti formalizacija svih dogovora i specificirati planirane investicije.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će upravljati dijalogom kroz strukturni i finansijski dio, dok će ostala ministarstva voditi projekte iz sektorske perspektive, zaključio je Spajić.