"Džek pot" podnio krivičnu prijavu tužilaštvu protiv službenika Ministarstva finansija i UPC

"Kako oštećeno privredno društvo sumnja da su prijavljena lica samo karika koja sprovodi naume određenih kriminalnih struktura (bijelih okovratnika), u ovom postupku bi se moglo govoriti i o eventualnoj nadležnosti SDT-a"

19792 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS), koje okuplja kompanije koja se bave djelatnošću priređivanja igara na sreću, saopštilo je da je članica UPIS-a, kompanija Džek pot, podnijela danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv više službenih lica Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave prihoda i carina – Sektor za igre na sreću.

"S obzirom na to da po potpunom, blagovremenom i pravnovaljanom zahtjevu za produženje/dodjelu koncesije za priređivanje igara na sreću u kazinu „The Queen of Montenegro“, koji je kompanija Džek pot podnijela 1. oktobra 2021. nije postupljeno gotovo pola godine, u krivičnoj prijavi je navedeno da su prijavljena službena lica svjesno počinila niz krivičnih djela tako što su:(1) višestruko kršila Zakon o upravnom postupku, Zakon o igrama na sreću, Zakon o državnoj upravi, Zakon o državnim službenicima i namještenicima i Uredbu o organizaciji i načinu rada državne uprave; (2) propuštala da obave dužnost nadzora; (3) propuštala da postupe u skladu sa propisima; (4) nesavjesno i pogrešno postupala u vršenju službe; te da su (5) nepravilno i protivzakonito vodila upravni postupak; sve navedeno sa ciljem da kompaniji Džek pot bude pričinjena šteta i da ona bude onemogućena u obavljanju djelatnosti odnosno njegovo potpuno uništenje ili gašenje", saopštili su iz UPIS-a.

Kako su kazali u krivičnoj prijavi je predloženo da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donese, shodno čl. 275 Zakonika o krivičnom postupku, naredbu o sprovođenju istrage i sprovede istražne radnje protiv prijavljenih osoba i drugih NN osoba, jer postoje osnovi sumnje i eventualna osnovana sumnja da su počinili krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti i u odnosu na koja je moguće donijeti naredbu o sprovođenju istrage, pored prijavljenih krivičnih djela, ili da sprovede izviđaj i na osnovu dostavljenih i prikupljenih dokaza nadležnom sudu podnese optužni akt.

"Kako oštećeno privredno društvo sumnja da su prijavljena lica samo karika koja sprovodi naume određenih kriminalnih struktura (bijelih okovratnika), u ovom postupku bi se moglo govoriti i o eventualnoj nadležnosti SDT-a", saopšteno je iz UPIS-a.

Bonus video: