Đeljošaj: Na računu "Plantaža" juče nije bilo novca ni za jednu direktorsku platu

Đeljošaj poručio da je obmana da su Tuzi ostavile radnike bez plata i da su bila očekivanja da se otplata duga za porez odloži za septembar

29732 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je poručio da nijesu istinite informacije da je ta lokalna samouprava blokirala novac za plate radnika "Plantaža" i da su sa upravom te državne kompanije razgovarali i da su bila očekivanja da se odloži otplata poreskog duga za septembar.

On je na svom fejsbuk profilu napisao da su informacije o blokirali sredstva za plate i da su razgovarali o produženju roka notorne nestine iz ove državne kompanije.

"Obe konstatacije su netačne. Juče, Plantaže su na računima imale sredstva da isplate možda jednu direktorsku platu, tako da je prva tvrdnja obmana radnika, da smo ih mi ostavili bez plata. To im nije prvi put, tako oni obmanjuju svoje zaposlene.Drugo, da smo razgovarali o produženju roka, i to je netačno.Niko iz Plantaža, a pogotovo oni koji su sklopili dogovor sa nama, nijesu ni tražili novi rok, ali se i nikad nijesu javili da kažu izvinite što ne poštujemo datu riječ. A, radnici neka blokiraju i rade šta misle. Samo, prije toga, neka blokiraju stanove svojih direktora od pola miliona eura, kojim su se direktori međusobno čašćavali. Mi samo naplaćujemo porez po zakonu, i to na našu djedovinu, koja nam je oduzeta", poručio je Đeljošaj.

Povezani članci

02. Jun 2022.

Tuzi blokirale Plantaže, radnici blokiraju Tuzi

On je pitao zašto uprava i radnici problematizuju samo plaćanje prema Opštini Tuzii zašto im toliko smeta Opština.

"Da li zbog toga što su svjesni da su nam uzurpirali djedovinu pa bi željeli još više i više da urušavaju našu opštinu – naš napredak? Samo da znate, dok sam ja na čelu Opštine, to neće moći! Neće vam proći" istakao je Đeljošaj.

Bonus video: