Đukanović: Preispitati rješenje o naplati akciza na gorivo za jahte

"Nipošto nijesu dobrodošla nova rješenja koja su nekonzistentna sa ukupnom politikom Vlade na ovu temu i koja suštinski ugrožavaju našu komparativnu prednost", kazao je predsjednik

12025 pregleda 26 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Milo Đukanović pozvao je Vladu da preispita rješenje o naplati akciza na gorivo za jahte.

Kazao je da je snabdijevanje jahti gorivom bez akciza bio "naš od starta ponuđeni 'mamac'" koji je našu ponudu u marinama učinio primamljivom vlasnicima mega jahti u odnosu i na do tada "neprikosnovenu konkurenciju na Mediteranu".

Ministarstvo finansija ranije ovog mjeseca donijelo je pravilnik prema kojem se vraća obaveza naplate akciza na gorivo za jahte za rekreaciju.

"Tokom proteklih 15 godina uložili smo mnogo napora da Crnu Goru pozicioniramo kao prestižnu destinaciju nautičkog turizma. U izuzetno jakoj konkurenciji ostvarili smo odlične efekte, kako u unapređenju našeg turističkog imidža, tako i na finansijskom i ekonomskom planu", naveo je Đukanović na Tviteru.

Najnovijom uslugom koju Crna Gora upravo priprema, remonta jahti na lokaciji nekadašnjeg brodogradilišta u Bijeloj, ističe Đukanović, "definitivno zaokružujemo kompletnu i kvalitetnu ponudu" vlasnicima i posadama jahti, kao vrlo važnim akterima turističke potrošnje u svakoj zemlji.

"Zato, nipošto nijesu dobrodošla nova rješenja koja su nekonzistentna sa ukupnom politikom Vlade na ovu temu i koja suštinski ugrožavaju našu komparativnu prednost. Moje urgentno upozorenje: preispitajte rješenje o naplati akciza na gorivo za jahte. Kako bi naš narod rekao: biće veća dara nego mjera", zaključio je predsjednik.

Bonus video: