Smijenjen Jandreoski, potpredsjednik BS će biti novi direktor Aerodroma?

Prema saznanjima "Vijesti", vršilac dužnosti direktora će do izbora novog biti Vladan Drašković

62415 pregleda 120 komentar(a)
Jandreoski, Foto: Luka Zeković
Jandreoski, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.08.2022. 15:12h

Goran Jandreoski smijenjen je sa funkcije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, potvrđeno je nezvanično "Vijestima" iz te kompanije.

Prema saznanjima "Vijesti", vršilac dužnosti direktora će do izbora novog biti Vladan Drašković, a za novog direktora bi potom trebalo da bude izabran Damir Gutić, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

Gutić
Gutićfoto: Bošnjačka stranka

Iz Aerodroma Crne Gore je potvrđeno da će v.d. izvršnog direktora biti Vladan Drašković, koji obavlja funkciju pomoćnika direktora za komercijalne poslove.

"Draškovića je imenovao Odbor direktora Aerodroma Crne pošto je ranije danas, na redovnoj sjednici, sa pozicije izvršnog direktora smijenjen Goran Jandreoski. Odbor direktora, u narednom periodu, očekuje od menadžmenta ubrzanje započetih procesa modernizacije u kompaniji, a gospodinu Jandreoskom zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji i želimo mu sreću i uspjeh u daljem radu", saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Jandreoski je tu funkciju formalno preuzeo 19. jula prošle godine.

Kada je izabran za izvršnog direktora ACG, iz Odbora direktora su saopštili da je Jandreoski “regionalno poznati vazduhoplovni stručnjak iz Sjeverne Makedonije sa bogatom profesionalnom karijerom”.

On je bio direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo u Sjevernoj Makedoniji, ali i rukovodilac na nekoliko pozicija na aerodromu u Skoplju.

Prošlog mjeseca izabran je novi Odbor direktora ACG, na čelu sa Eldinom Dobardžićem. U tom tijelu su još Kemal Purišić, Slavko Vukčević, Momčilo Martinović i doskorašnji predsjednik borda Nebojša Đoković.

Bonus video: