Jandreoski: Vijest o smjeni me nije pogodila, neko je ocijenio da ozbiljan rezultat treba kazniti

"Meni su motivi jasni kao dan, ali te sumnje ću, iz pristojnosti i striktno profesionalnih razloga, zadržati za sebe"

19889 pregleda 27 komentar(a)
Jandreoski, Foto: Luka Zeković
Jandreoski, Foto: Luka Zeković

Smijenjeni izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski kazao je da ga vijest o smjeni "lično nije pogodila, razočarala ili iznenadila".

U obraćanju javnosti, Jandreoski je naveo da je "znajući sve okolnosti, ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije".

Jandreoski je danas smijenjen sa funkcije izvršnog direktora Aerodroma, a vršilac dužnosti direktora će do izbora novog biti Vladan Drašković, a za novog direktora bi potom trebalo da bude izabran Damir Gutić, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

"Na dan kada smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova i nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150 odsto veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 miliona eura, neko je ocijenio da takav rezultat treba da kazni. Odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto sam smijenjen treba da se traži na drugoj adresi. Meni su motivi jasni kao dan, ali te sumnje ću, iz pristojnosti i striktno profesionalnih razloga, zadržati za sebe. Lično, ne mogu reći da me je ova vijest pogodila, razočarala ili iznenadila, ali sam, znajući sve okolnosti, ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije. Takođe, Crna Gora već danas hitno treba da nađe rješenje i u vezi sa predstavljanjem u evropskim i međunarodnim stručnim tijelima, da bi njene interese zastupao kvalifikovani, međunarodno prepoznati kadar", naveo je Jandreoski u saopštenju.

Dodaje i da "s obzirom na to da Crnoj Gori fali osoblja koje je profilisano u avio industriji, bojim se da će ovakav rasplet događaja obeshrabriti međunarodnu stručnu javnost u smislu rada i angažovanja u Crnoj Gori".

"Naravno da nije problem lično moja smjena već problem može, a nadam se da neće, da bude ugrožavanje međunarodne reputacija Crne Gore u kontekstu tretmana stručnjaka koji se biraju na međunarodnim konkursima. Uz želju da Aerodromi Crne Gore nastave uspješno poslovanje, svim kolegama i partnerima zahvaljujem na saradnji i ostajem uvjek na raspolaganju za sva stručna pitanja", zaključio je Jandreoski.

Bonus video: