Neizvjesna kupovina Željezare, Davidović za "Vijesti": Nisam dobio odgovore od Vlade

Nikšićki biznismen tražio da mu se omogući izgradnja solarnih i vjetro elektrana za budući rad Željezare, da se vrati pravo Željezare na korišćenje voda iz Liverovića i krečane na kamenomolu Budoš

50855 pregleda 35 komentar(a)
Davidović, Foto: Svetlana Mandić
Davidović, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović kazao je "Vijestima" da su ga predstavnici Tosjali grupe obavijestili da pregovore u kupovini Željezare mogu nastaviti 22. avgusta, ali i da nije dobio odgovore iz ministarstava o njegovom zahtjevu da mu se omogući izgradnja solarnih i vjetro elektrana za budući rad Željezare, da se vrati pravo Željezare na korišćenje voda iz Liverovića i krečane na kamenomolu Budoš, kao i da sve to otežava njegovu namjeru da preuzme ovu fabriku i ponovo pokrene proizvodnju.

"Svjedoci ste da sam protekla tri mjeseca sa radnicima obilazio nadležna ministarstva ali da nismo dobili odgovore na pitanja struje, vode i korišćenja kamenoloma", kazao je Davidović.

On je naveo da je nastavak pregovora nemoguć bez odgovora države na ova pitanja.

Davidović je ranije naglasio da ne traži od države ni jedan eura učešća u kupovini Željezare niti subvencija za struju već samo da mu se omogući izgradnja solarnih i vjetro elektrana za potrebe Željezare i vraćanja prava fabricu da koristi vodu iz Liverovića i krečanu, jer bez toga nije moguće obnoviti proizvodnju.

Bonus video: