Vuković na partijskom skupu obećao novac Udruženju penzionera kod kojeg su otkrivene brojne nepravilnosti u radu

Predsjednik Udruženja penzionera Podgorice je Ilija Stanišić, član opštinskog odbora DPS-a, dok je ispred udruženja za stambenu izgradnju zadužen njegov brat Puniša Stanišić, takođe funkcioner DPS-a

26988 pregleda 30 komentar(a)
S radom udruženja nije saglasan ni dio penzionera koji su članovi DPS-a: Vuković i Ilija Stanišić, Foto: DPS
S radom udruženja nije saglasan ni dio penzionera koji su članovi DPS-a: Vuković i Ilija Stanišić, Foto: DPS

Gradonačelnik Podgorice i nosilac liste DPS-ove koalicije “Svi za naš grad” Ivan Vuković, kazao je juče da će Glavni grad, ako izostane pomoć Vlade, izdvojiti sredstva za izgradnju četvrte zgrade za penzionere.

Kako je navedeno u jučerašnjem saopštenju DPS-a, Vuković je to rekao na druženju kandidata za odbornike te koalicije sa starijim građanima Podgorice, povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba. Prema informacijama “Vijesti” druženje je održano u restoranu “Ognjište” u Gornjoj Gorici, a prisustvovali su mu aktivisti DPS-a u udruženjima penzionera.

Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) prekinuo je davanje novca udruženjima penzionera za rješavanje stambenih pitanja, zbog velikog broja zloupotreba koje je otkrila komisija, kao i nezakonitog rada samih udruženja. U vezi sa ovim slučajem tužilaštvo je pokrenulo izviđaj.

Predsjednik Udruženja penzionera Podgorice je Ilija Stanišić, član opštinskog odbora DPS-a, dok je ispred udruženja za stambenu izgradnju zadužen njegov brat Puniša Stanišić, takođe funkcioner DPS-a.

Tokom izgradnje dosadašnje tri zgrade za penzionere, Komisija je otkrila brojne nepravilnosti. Potpisivani su ugovori o izagradnji po sistemu ključ u ruke, a naknadnim aneksima su povećavane cijene gradnje a smanjivan kvalitet, dio stanova dat je pod spornim osnovama izvođaču kao kompenzacija, kršen je pravilnik o rangiranju... Nekoliko penzionera koji su nezakonito rangirani su već dobili sudske presude u svoju korist. Više od 30 odsto stanova je odmah nakon useljenja prodato ili poklonjeno.

Nekoliko mjesnih udruženja i više istaknutih članova udruženja penzionera je više godina u sukobu sa braćom Stanišić u vezi sa trošenjem novca penzionera. Nepravilnosti su otkrivene i prilikom podjele pomoći penzionera.

Vuković je na jučerašnjem skupu dao punu podršku Stanišiću. Učesnik sastanka kazao je “Vijestima” da su to mnogi prihvatili sa tihim negodovanjem jer se značajan broj penzionera članova DPS-a ne slaže sa sadašnjim rukovodstvom podgoričkog udruženja.

”Veoma sam zadovoljan što su posljednjih nekoliko godina izgrađene tri zgrade i što je na taj način gotovo 300 ljudi riješilo stambeno pitanje. Nako što smo opredijelili parcelu i pomogli izradu glavnog projekta za izgradnju stambene zgrade, odlučilo smo da ukoliko izostane finansijska pomoć Vlade, Glavni grad izdvoji sredstva za izgradnju ovog objekta. Toliko smo vam dužni, jer je vaša generacija stvarala ovu državu i zato je naša obaveza da čuvamo ono što ste vi stvorili”, kazao je Vuković.

Bonus video: