Ko je platio priganice?

Umjesto da makar pokušaju dokazati da nije istinito ono što je komisija utvrdila, iz udruženja ponavljaju da je nezakonito formirana, da su nezakoniti njeni ciljevi, kao i samo djelovanje

20235 pregleda 15 komentar(a)
Vuković časti penzionere priganicama koje nije platio, Foto: facebook Svi za naš grad
Vuković časti penzionere priganicama koje nije platio, Foto: facebook Svi za naš grad

Protiv Udruženja penzionera Podgorice se ne vodi nikakva medijska kampanja kako to navodi njihov predsjednik Ilija Stanišić, u reagovanju “Stanišić: Protiv Udruženja penzionera se vodi kampanja”, već tužilaštvo istražuje njihov rad zbog brojnih nepravilnosti koje je utvrdila komisija Fonda PIO.

Odgovorni mediji samo prate istragu i ono što je utvrdila komisija.

Umjesto da makar pokušaju dokazati da nije istinito ono što je komisija utvrdila, iz udruženja ponavljaju da je nezakonito formirana, da su nezakoniti njeni ciljevi, kao i samo djelovanje.

Međutim, zaboravljaju na jednu bitnu činjenicu, predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović, član i bivšeg i sadašnjeg upravnog odbora Fonda PIO, glasao je za formiranje ove komisije. Glasao je i za njen sastav, ciljeve rada i način djelovanja, to znači da je smatrao da ona nije nezakonita i da je potrebna. O tome je trebalo da obavijesti svog potpredsjednika Stanišića.

Nakon objavljivanja izvještaja u kojem se utvrđuju nezakonita trošenja ogromnih suma novca namijenjenih za socijalnu pomoć najugroženijim penzionerima i za izgradnju stanova za penzionere podstanare, počinju da njeno osnivanje tumače nezakonitim.

Povodom reakcije na njegov tekst, “Vuković je na partijskom skupu obećao novac Udruženju penzionera kod kojeg su otkrivene brojne nepravilnosti u radu”, “Vijesti” su prenijele samo ono što se desilo.

Iz DPS-ove koalicije u Podgorici je saopšteno da su povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, kandidati za odbornike tog pokreta, na čelu sa Vukovićem, organizovali druženje sa starijim građanima Podgorice.

Dakle, ta partija je organizovala druženje, osim ako Stanišić ne vjeruje partiji čiji je funkcioner. Na fotografijama, koje su iz te koalicije poslali medijima, vidi se Vuković kako dijeli priganice penzionerima, ali i penzioneri sa propagandnim materijalom te koalicije.

Na pitanje “Vijesti” ko je organizovao i platio ručak za ovaj skup, iz kabineta gradonačelnika su odgovorili “da Glavni grad i gradonačelnik nijesu organizatori pomenutog skupa, te nijesmo nadležna adresa za Vaša pitanja. Shodno prethodno navedenom, informišemo Vas da troškove skupa nije snosio Glavni grad”.

Prema tome DPS i Udruženje penzionera treba da se dogovore ko je platio priganice za izabrane penzionere i njihovo druženje sa nosiocem samo jedne od osam lista koje učestvuju na izborima.

Bonus video: