Vlaović zbog ranije preuzetih obaveza neće prisustvovati Montenegro prajdu

"Nedjelja ponosa koja je za nama dokazala je da je kvir kultura odličan medijum, koji edukacijom emancipuje i mijenja svijest kod ljudi"

3919 pregleda 2 komentar(a)
Vlaović, Foto: PR Centar
Vlaović, Foto: PR Centar

Deseti jubilarni Montenegro prajd je pravi način da se okupe ljudi koji se bore za svoja prava i da Crna Gora pokaže da je njeno društvo postalo otvoreno za sve različitosti, poručeno je iz Ministarstva kulture i medija uoči održavanja Prajda.

"Treba da oplemenimo naš život tako što ćemo pokušati da razumijemo i podržimo u borbi za istu dostupnost pravima, one koje na bilo koji način drugi diskriminišu", navodi se u saopštenju.

Poručuju da ukoliko želimo promjene da treba da imamo kontinuiranu konverzaciju, koja se dešava u svim segmentima društva.

"Nedjelja ponosa koja je za nama dokazala je da je kvir kultura odličan medijum, koji edukacijom emancipuje i mijenja svijest kod ljudi. Ovogodišnjem Montenegro prajdu, zbog ranije preuzetih obaveza, neće prisustvovati ministarka Maša Vlaović, ali će podršku LGBTIQ zajednici pružiti njeni najbliži saradnici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: