Damjanović: Komentar Spajića neprimjeren; Abazović: Ne treba nam populizam nego realna priča

Damjanović je kazao da je sektor zdravstva Spajić ostavio u ogromnim problemima i da je MMF poručio da država dobro otvori oči zbog hedžing aranžmana

31141 pregleda 48 komentar(a)
Damjanović, Foto: Luka Zeković
Damjanović, Foto: Luka Zeković

Ministar Aleksandar Damjanović je ocijenio da je komentar bivšeg ministra Milojka Spajića da se predlogom budžeta ruši država neprimjeren i najmanje ima prava da on priča o tome.

"Nezakonito i tajno je emitovao obveznice bez odluke u Službenom listu. Dobio je negativno mišljenje DRI koju naziva politizovanom, ali mu nije smetala ocjena DRI o emitovanju obveznica. Ostavio je sektor zdravstva u ogromnim dubiozama", kazao je Damjanović.

On je podsjetio da je Spajić tražio 1,5 milijardi zaduženja, što mu je parlament stopirao.

"Zna dobro šta mu je MMF rekao u vezi s hedžig aranžmanom, a meni je rečeno u MMF-u da dr\ava dobro oči otvori oko ovog posla", rekao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović je kazao da razumije politički kontekst, ali da je očekivao više korektnosti od Spajića, kome je URA podržala predlog budžeta sa prihodima koji nijesu bili realno planirani.

"Budžet se ne može nazvati neprijateljskim kad se imaju ovolika socijalna davanja. Stojimo u potpunosti iza ovog predloga. Populizam nam ne treba, već realna priča", kazao je Abazović.

Bonus video: