Herceg Novi: Ugovorene izgradnja saobraćajnice na Žageru i sanacija puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku

Rok za izvršenje ugovora je, kako su kazali, najviše 75 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao

2086 pregleda 1 komentar(a)
Žager, Foto: Opština Herceg Novi
Žager, Foto: Opština Herceg Novi

Ugovorene je izgradnja saobraćajnice na Žageru i sanacija puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku.

To je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, a ukupna vrijednost dva potpisana ugovora je veća od 320 hiljada eura.

"Opština Herceg Novi potpisala je ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnice u naselju Žager u Bijeloj, kao i ugovor o sanaciji lokalnih puteva u Kumboru, Donjim Sasovićima i Drenoviku", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će radovi u naselju Žager podrazumijevati izgradnju nove saobraćajnice, koja će povezivati Jadransku magistralu sa priobalnim putem u Bijeloj, a od izuzetnog je, kako ističu, značaja kako za lokalno stanovništvo, tako i za završetak izgradnje novog hotelskog kompleksa na ovoj lokaciji.

Naveli su da vrijednost te investicije iznosi 211.668 eura, sa obračunatim PDV-om.

Dodaju da će radove izvoditi preduzeće "Bokić" koje je izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

Rok za izvršenje ugovora je, kako su kazali, najviše 75 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao.

"Opština finansira dio projekta izgradnje saobraćajnice koji se odnosi na javnu površinu, što je obuhvaćeno ovim ugovorom, dok će investitor hotelskog kompleksa Žager finansirati dio radova koji se nalaze na zemljištu u privatnom vlasništvu", dodaje se u saopštenju.

Navode da su ugovorom o izvođenju radova na sanaciji lokalnih puteva obuhvaćene tri trase ukupne dužine preko kilometar: u naselju Miočevići u Kumboru, u Donjim Sasovićima i u Drenoviku.

Radovi će, kako su kazali, podrazumijevati asfaltiranje pomenutih dionica, a ukupna vrijednost tog ugovora iznosi 115.928 eura, sa obračunatim PDV-om.

Saopšteno je da je za izvođača izabrano preduzeće "Asfalt beton gradnja“, kao najpovoljniji ponuđač na tenderu, a rok za kompletan završetak radova je 45 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao.

Bonus video: