Ministarstvo finansija nastavilo razgovore sa predstavnicima Sindikata UP-a i MUP-a

“Tokom konstruktivnog i otvorenog dijaloga, zajednički je ocijenjeno da su napravljeni iskoraci u odnosu na prethodni sastanak”, kazali su iz Ministarstva

1916 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Pregovori u vezi sa statusom službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije biće nastavljeni narednih dana, kada se i konačan dogovor u korist zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon sastanka ministra Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima sindikata.

Kako se navodi u saopštenju, pored razmatranja elemanata Granskog kolektivnog ugovora, fokus je bio na povećanju koeficijeanata na zarade.

“Tokom konstruktivnog i otvorenog dijaloga, zajednički je ocijenjeno da su napravljeni iskoraci u odnosu na prethodni sastanak”, kazali su iz Ministarstva.

Takođe je dogovoreno da pregovori, na ovu temu budu nastavljeni narednih dana.

“Kada se očekuje da bude postignut konačan dogovor, koji će biti u skladu, kako sa očekivanjima sindikalnih predstavnika, tako i sa elementima održivosti javnih finansija, a sve sa ciljem unaprjeđenja materijalnog statusa i uslova rada zaposlenih u ovoj oblasti”, zaključili su iz Ministarstva.

Bonus video: