Damjanović: Sačuvaćemo Institut Igalo, ali nema pomoći dok ne dobijemo mišljenje

"Malo je prenaglašena priča, ja to ne shvatam kao ucjenu, da će se uvesti stečaj ako im ne uplatimo 1,5 milion. Nije ovo vrijeme da olako uvođee stečajevi, kako je nekad rađen u Privrednom suda"

9270 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Slavica Kosić
Foto: Slavica Kosić

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je danas da država ne može dati finansijsku podršku Institutu "Simo Milošević" Igalo dok ne dobiju mišljenje Agencije za zaštitu konkurenciju da li je to u skladu sa zakonom.

On je saopštio da je Upravni sud donio konačnu presudu o tome da je nezakonito zaustavljen tender od strane pretprošle Vlade vezan za prodaju.

"Mi tu moramo da ispoštujemo presudu i da pregovaramo sa partnerima. Niko ovdje neće kršiti zakon. Malo je prenaglašena priča, ja to ne shvatam kao ucjenu, da će se uvesti stečaj ako im ne uplatimo 1,5 milion. Nije ovo vrijeme da se olako uvode stečajevi koji su rađeni nekad u Privrednom suda po narudžbi za 100 ili 200 eura, da se uvede jedna firma od 10 ili 20 miliona eura u stečaj, pa se posle krčmi ta imovina.Drugačije malo Privredni sud sada promišlja o ovim stvarima. Prati Vlada aktivno ovu priču, neće pustiti Institut. Molba ljudima odgovornim iz Instituta da malo oni u domenu njihovih aktivnosti pronaću model da malo bolje to sve posluje, Vlada će pomoći", rekao je Damjanović, prilikom posjete Aerodromima Crne Gore.

On je saopštio da je dug Instituta 40 miliona, ali da će ga Vlada sačuvati.

Dodao je da će se Institut baviti i dalje zdravstvenim turizmom i da se traže nove destinacij za revitalizaciju u tom dijelu.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je vršilac dužnosti direktora Instituta Savo Marić iz par puta u medije izrekao nešto što nije bilo stvar sastanka.

"Njihova trenutna dugovanja nijesu toliko velika da idu u neki vid blokade i mi ćemo učiniti sve do nas da oni mogu da servisiraju svoje troškove dok se ne nađe održivo rješenje... Taj segment ide onako kako je dogovoren", naveo je Abazović.

On je kazao da nema informaciju da se Institut nalazi u stečaju, kako je to najavljivano iz menadžmenta da će se desiti, ako Vlada ne uplati pomoć.

Bonus video: