Abazović: Za Ulcinj više nema nikakve zime i problema, naredni period treba da označi jedan novi početak grada

"Nikave finansijske krize nema za grad. Nas interesuju samo stvari koje će biti istorijske i promijeniće trajno lice grada, a to je nemoguće bez infrastrukture i velikog investicionog poduhvata"

15152 pregleda 23 komentar(a)
Abazović, Foto: Gov.me/R. Koprivica
Abazović, Foto: Gov.me/R. Koprivica

Za Ulcinj više nema nikakve zime i problema i sve što treba da uradimo u narednom periodu treba da označi jedan novi početak, kazao je premijer Dritan Abazović.

Delegacija Vlade, na čelu sa Abazovićem i sedam ministara, danas je u posjeti Opštini Ulcinj.

On je kazao da je Opština Ulcinj, predvođena predsjednikom Omerom Bajraktarijem "za samo šest mjeseci postala pozitivan primjer upravljanja".

"Ljudi su zatekli nekih 15.000 eura na računu kada su došli, danas imaju više od 2,4 miliona eura. Nikave finansijske krize nema za grad. Nas interesuju samo stvari koje će biti istorijske i promijeniće trajno lice grada, a to je nemoguće bez infrastrukture i velikog investicionog poduhvata. Nadam se da će naš stari "Galeb", ali u novom ruhu, za jedno tri godine raširiti svoja krila. Riječ je o hotelu sa pet zvijezdica, luksuznom, savremenom, čiji će operater biti neki od najprestižnijih brendova u svijetu. Imaće 400 soba...", rekao je Abazović.

Naveo je i da treba da krene da se gradi novi "Otrant".

"Biće jako lijep. Tri projekta će generisati 1.000 novih radnih mjesta. Želimo da radimo čišćenje kanala Port Milena".

Abazović je rekao da je "Gordijev čvor u Ulcinju presječen".

"Milion eura je projekat velike Skele. Otvara se međunarodni konkurs za uređenje Male plaže i tunela koji će je povezati sa Limanom. Očekujem da Ulcinj dobije novi stadion. Velika plaža i Solana ostaju u fokusu Vlade", rekao je Abazović.

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je kazao da je tridesetogodišnji period stagnacije Ulcinja završen.

"Opština je u veoma kratkom periodu stabilizovala finansije. Radili smo mnogo projekata... Želimo da sredimo naše uže gradske djelove, građani treba da budu zadovoljni. Ostaje još dosta posla", rekao je Bajraktari.

Sa Abazovićem su u zvaničnoj posjeti Opštini Ulcinj ministrar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

U posjeti Ulcinju su i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Bonus video: