Aco Đukanović prodaje sestrićevu zemlju

Prva banka oglasila prodaju parcele u Dobroti, na magistralnom putu Kotor - Herceg Novi, koja je nekada pripadala firmi Sublime developments biznismena Edina Kolarevića
29844 pregleda 11 komentar(a)
Zemljište koje prodaje Prva banka, Foto: Prva banka
Zemljište koje prodaje Prva banka, Foto: Prva banka
Ažurirano: 13.03.2020. 21:20h

Prva banka oglasila je prodaju atraktivne građevinske parcele od 4.381 kvadrata u kotorskom naselju Dobrota, koja je pripadala kompaniji Sublime Developments biznismena Edina Kolarevića.

Na sajtu banke koja je u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata predsjednika države Mila Đukanovića, objavljena je prodaja zemljišne parcele, koja se nalazi na magistralnom putu Kotor - Herceg Novi, a na kojoj je ucrtana gradnja stambenih zgrada.

“Predmetno zemljište se nalazi u kotorskom naselju Dobrota, u mirnom dijelu grada sa desne strane magistralnog puta Kotor - Herceg Novi. Zemljište se nalazi na udaljenosti od oko 250 metara vazdušne linije od mora, a od centra Starog grada na oko 2,5 kilometara. Zemljište je u blago strmom terenu sa kojeg se pruža odličan pogled prema moru. Lokacija je kompletno komunalno opremljena sa obezbijeđenim pristupnim putem i jedna je od atraktivnijih u ovom dijelu zaliva“, navodi se na sajtu Prve banke, gdje je predstavljen i video sa tačnom lokacijom parcele.

Kako je pojašnjeno, zemljište se nalazi u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana “Dobrota“, a riječ je o urbanističkoj parceli sa namjenom stanovanja srednje gustine.

“Dozvoljena spratnost na parceli je prizemlje i četiri sprata P+4 (5 etaža), indeks zauzetosti je 40 odsto od urbanisticke parcele, odnosno 1.752,5 kvadrata, dok je indeks izgrađenosti 1.60, odnosno može da se gradi 7.010,12 kvadrata. Urbanistička parcela – UP 870 površine 4.381.33 kvadrata se sastoji od sljedećih katastarskih parcela: dijela kat. parc. 1135/1 u površini od 3.764,83 kvadrata, dijela kat. parc. 1136/1 od 594 kvadrata, kao i dijela kat. parc. 1136/2 od 22,5 kvadrata. Sve pomenute parcele svojina su Prve banke Crne Gore, sa obimom prava 1/1“, navodi se u oglasu.

Banka je u katastarskoj evidenciji od septembra 2018. upisana kao vlasnik.

Uvidom u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine na jednoj od parcela i dalje postoji teret da je pripadala sada već ugašenoj firmi Sublime Developments, a koja je u komšiluku gradila stambeni kompleks. Riječ je firmi koju je osnovao Edin Kolarević, sin advokatice Ane Đukanović.

Kolarević je i dalje vlasnik nekih 200 kvadrata parcele koja je tik uz zemlju Prve banke, dok se na Sublime developments i dalje u susjedstvu vode objekti i zemlja.

Sublime developments koja je bila registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, izbrisana je iz Centralnog registra privrednih subjekata. U nju je, na zahtjev povjerilaca, uveden stečaj još prije šest godina, jer je Kolarević zapao u probleme zbog nevraćenih kredita i neplaćenih komunalija za građevinske projekte.

Tada je objavljeno da Kolarevićeva firma povjeriocima ostala dužna tri miliona eura, među kojima Crnogorskoj komercijalnoj banci od oko dva i po miliona, a Opštini Kotor za neplaćene komunalije.

Bonus video: