Adriatik propertis: MANS nastavlja da manipuliše

“MANS izbjegava da saopšti i da rokovi ne mogu biti ispoštovani zato što smo čekali dozvole i rješavali probleme koje nijesmo mogli predvidjeti"
0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Arhiva Vijesti
Sveti Stefan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.02.2012. 20:36h

Mreža za afirmaciju nevlainog sektora (MANS) nastavlja da manipuliše i pogrešno interpretira činjenice, ne razmišljajući da na taj način najviše štete građanima Crne Gore, saopštili su iz kompanije Adriatik propertis. Oni su kazali da je MANS nakon konferencije za novinare predstavnika Restis grupe, većinskog vlasnika Adriatik propertisa, između ostalog, potvrdio da nije tačno da je ta kompanija prekoračila rok za otvaranje Svetog Stefana, jer je on bio prekršen prije njenog dolaska.”Potvrdili su i da su lažne njihove optužbe da je država garantovala kredit od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), iako je to uradio vlasnik Restis grupe Viktor Restis, kao i u vezi sa beranskim Rudnikom”, navodi se u saopštenju.

"MANS koristi lošu ekonomsku situaciju"Iz Adriatik propertisa su kazali da MANS nastavlja da sumnja u iznose investicija te kompanije, koja je zakupac Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže.“Oni koriste lošu ekonomsku situaciju u kojoj će svaki čovjek u Crnoj Gori prije posumnjati u nekog investitora koji ima novca, nego u robinhudovski karakter MANS-a. Čisti populizam bez ijedne činjenice”, rekli su iz Adriatik propertisa.MANS, kako tvrde, izbjegava i da saopšti da je kašnjenje kada je riječ o otvaranju Svetog Stefana bio realan problem i prije dolaska Adriatik propertisa i Restis grupe, odnosno da je posljedica bankrota fonda koji je finansirao projekat.

“Oni izbjegavaju da saopšte i da rokovi ne mogu biti ispoštovani zato što smo čekali dozvole i rješavali probleme koje nijesmo mogli predvidjeti"

"Nastala šteta nije dio ugovora o zakupu"Oni tvrde da MANS zaobilazi i činjenicu da je Sveti Stefan zatvoren zbog dozvola koje je Adriatik propertis čekao, odnosno kako bi kompanija pokušala da renoviramo preostali dio koji je u kašnjenju zbog spora u vezi sa crkvom u bloku 25. “MANS smatra da je priča sa crkvom manilupacija, jer se problem pojavio nakon probijanja rokova. To nije tačno, ali MANS zaključuje samo na osnovu informacija dobijenih iz medija, koji su o tome izvještavali tek kad je problem eskalirao, a ne kada je nastao”, naveli su iz Adriatik propertisa.Oni su podsjetili da su se nakon problema sa crkvom pojavili i oni sa uništenom infrastrukturom i objektima koji su bili spremni da se obruše.

“U MANS-u tvrde da su otkrili nelegalnu gradnju, što nije tačno, prije svega jer je objekat o kom govore legalan"

Očekuju izvinjenje MANS-aOni su kazali da i dalje očekuju izvinjenje MANS-a u vezi sa optužbama koje se odnose na beranski Rudnik i podsjetili da još važi ponuda da preuzmu tu kompaniju za jedan EUR ukoliko mogu redovno da izmiruju zarade i održavaju iskope.“Pitamo se gdje je MANS bio kada je došlo do upada na privatni posjed i kad je bila ugrožena bezbjednost gostiju i menadžera. Gdje su bili kada je prijećeno direktorima i kada nije poštovan ugovor prema nama”, upitali su iz Adriatik propertisa.Oni su naveli i da tako nešto očigledno ne bi bila populistička priča i ne bi donijela poene MANS-u.

Bonus video: