Advokatska kancelarija Prelević: Naši klijenti su za prodaju Buljarice

305 pregleda 6 komentar(a)
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Buljarica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.07.2016. 19:32h

Nijesu svi vlasnici privatnog zemljišta u Buljarici članovi udruženja i Fejsbuk grupa koje osporavaju pokrenuti postupak prodaje državnog zemljišta u Buljarici, saopšteno je iz advokatske kancelarije Prelević, koja, kako se navodi, zastupa četiri pravna i više fizičkih lica.

"Naprotiv, naši klijenti, od kojih su neki investitori iz UAE, Austrije, Poljske i Francuske, a drugi mještani, sa nestrpljenjem očekuju da se konačno omogući valorizacija njihovih investicija ili porodične imovine, bilo kroz izgradnju ili prodaju zemljišta. Država je kao najveći vlasnik zemljišta i najodgovornija za sadašnje ponižavajuće stanje Buljarice, koja je već decenijama planski i infrastrukturno zapuštena, napadnuta divljom gradnjom, sa nekontrolisanim deponovanjem građevinskog i drugog otpada, što je dovelo do potpunog nestajanja odvodnih kanala, tako da je Buljaričko polje pretvoreno u neprohodnu močvaru”, navodi se u saopštenju.

Ovo stanje je, kako se dodaje, dovelo i do drastičnog pada cijene zemljišta i gotovo nestanka interesovanja za investicije u Buljarici.

“Naši klijenti su uvjereni da privatni vlasnik, budući investitor, ne može biti gori komšija od države i da je u interesu svih privatnih vlasnika da se stvari u Buljarici pokrenu sa mrtve tačke”, kazali su iz advokatske kancelarije Prelević.

Uz punu podršku aktivnostima svih aktera na zaštiti privatne svojine od nepravedne eksproprijacije, kao i na insistiranju na transparentnosti i zakonitosti raspolaganja javnom imovinom i planiranja prostora, iz advokatske kancelarije mole da se u javnosti uvijek navede da se stavovi iznose samo u ime dijela vlasnika zemljišta u Buljarici.

Bonus video: