Agencija IN Travel nije izdavala fiskalne račune i nije zaključivala ugovore s putnicima

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je za te utvrđene nepravilnosti predmetni inspektor podnio zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka
4839 pregleda 2 komentar(a)
Agencija IN Travel, Foto: Zoran Đurić
Agencija IN Travel, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.08.2019. 16:02h

Turistička inspekcija je prilikom kontrole agencije IN Travel utvrdila nepravilnosti koje su se odnosile na neizdavanje fiskalnih računa za pružene usluge i nezaključivanje ugovora sa putnicima.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je za te utvrđene nepravilnosti predmetni inspektor podnio zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka.

“U tekućoj godini, do sada su obavljena četiri nadzora te agencije”, navodi se u saopštenju.

Uprava za inspekcijske poslove, odnosno Odsjek inspekcije za turizam, je u periodu od 2012. do ove godine, redovno kontrolisala agenciju In travel iz Podgorice.

“Konstatovano je da ta agencija posjeduje rješenje za obavljanje poslova turističke agencije, koje je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma od 21. juna, licencu, kao i jemstvo u obliku polise osiguranja, koju je izdala osiguravajuća kuća Sava od 27. marta, koja važi godinu”, rekli su iz Uprave.

Turistička inspekcija, kako se dodaje, sprovodi zajedničke aktivnosti sa kolegama iz Uprave policije-Odjeljenje za suzbijanje privrednog kriminaliteta i Poreskom upravom, u cilju utvrđivanja nepravilnosti u radu turističke agencije IN Travel.

Turistička inspekcija će, u okviru svojih nadležnosti, preduzeti sve mjere i radnje koje propisuje Zakon o turizmu i ugostiteljstvu.

Vijestima su se ranije javili brojni građani koji su dobijali lažne avio-karte i rezervacije za hotelski smještaj u Antaliji, Istanbulu i Parizu. Oni se pitaju kada će nadležni reagovati i ko će im vratiti novac.

Oni se pitaju zašto vlasnica agencije Jelena Vlahović još nije uhapšena i ko će im vratiti novac koji su uplaćivali agenciji. Iz policije je nezvanično rečeno da je Vlahović saslušana i da je o svemu obaviješten državni tužilac.

Vlahović je Vijestima kazala da je splet više nepovoljnih okolnosti imao za posljedicu da IN Travel nije mogla da odgovori ugovorenim turističkim aranžmanima za određeni broj ljudi.

Bonus video: