Akcionari još nisu dobili novac od prodaje Teute

Radinović je objasnio da je do sada za oko 1.700 fizičkih lica-akcionara isplaćeno 1.160.000 eura, dok na preostalu razliku do četiri miliona računa 10-ak najvećih akcionara
113 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.04.2015. 18:53h

Isplata oko četiri miliona eura prihodovanih od prodaje hotela Teuta u Risnu stopiran je za 10-ak pravnih lica, pojedinačno najvećih akcionara hotelsko-turističkog preduzeća Onogošt u stečaju, jer je u Privredni sud prošlog petka stigao prigovor jednog akcionara.

Stečajni upravnik HTP-a Onogošt Ranko Radinović kazao je juče “Vijestima” da će isplata novca biti nastavljena nakon što sud odluči o ovom prigovoru.

On nije želio da otkriva ime akcionara-pravnog lica koje je uložilo prigovor na isplatu.

Hotelska kompanija iz Nikšića u stečaju prodala je Teutu kotorskoj firmi YU Briv za 6,51 milion eura.

Akcionarima je, prema prvobitnim najavama, trebalo da bude isplaćeno, nakon namirenih dugova, oko 4,5 miliona eura.

Svaki akcionar dobiće 81,7 centi po akciji ovog hotelskog preduzeća.

Radinović je objasnio da je do sada za oko 1.700 fizičkih lica-akcionara isplaćeno 1.160.000 eura, dok na preostalu razliku do četiri miliona računa 10-ak najvećih akcionara.

Upravnik je objasnio da je ukupan iznos, nakon odbitka obaveza, nešto manji od prvobitno najavljenog jer je dio novca trebalo rezervisati za sudske postupke koji su u toku.

Do kraja mjeseca očekuje se ishod tendera za prodaju jedinog preostalog hotela Onogošt, koji se nalazi u centru Nikšića. Novac od prodaje ovog hotela će naknadno biti isplaćen akcionarima.

HLT fond i povezana firma Montenegro SPA su upravljali HTP-om do stečaja. Sada se HLT iza kastodi računa krije sa 42,4 odsto akcija, Montenegro SPA ima oko 18 odsto, a neki akcionar koji je iza CKB kastodi računa ima 8,2 odsto...

Bonus video: