Akcionarima HTP Onogošt četiri miliona eura

Kotorska firma Yu Briv kupila je krajem prošle godine hotel Teutu u Risnu za 6,51 milion eura, od čega će biti raspodijeljen novac akcionarima
0 komentar(a)
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Teuta, Risan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2015. 13:46h

Stečajna uprava Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt raspodijeliće akcionarima četiri miliona eura iz stečajne mase, shodno njihovom procentualnom učešću u vlasništvu.

Stečajni upravnik Ranko Radinović donio je odluku o diobi dijela sredstava stečajne mase u iznosu od četiri miliona eura, nakon ispunjenja svih procesnih uslova.

Kotorska firma Yu Briv kupila je krajem prošle godine hotel Teutu u Risnu za 6,51 milion eura, od čega će biti raspodijeljen novac akcionarima.

Novac će biti raspodijeljen akcionarima po spisku koji je Centralna depozitarna agencija (CDA) dostavila stečajnom upravniku 13. marta.

"Isplata pripadajućih iznosa akcionarima koji posjeduju manje od 1,5 odsto vlasništva obaviće se u svim filijalama Hipotekarne banke", navedeno je u obavještenju akcionarima.

Akcionarima koji posjeduju 1,5 odsto i više vlasništva i dioničarima kompanijama isplata će se obaviti prenosom sredstava sa žiro računa stečajnog dužnika po instrukcijama koje su vlasnici akcija dužni dostaviti stečajnom upravniku.

Stečaj kroz reorganizaciju uveden je u Onogoštu 2009. godine, a tri godne kasnije klasični stečaj.

Bonus video: