Ako neko ima bolje rješenje od takse na mobilne, Vlada će ga prihvatiti

"Vlada se nerado opredijelila da uvede takse na SIM kartice i brojila, a sada da umjesto njih predlaže porez na račune za mobilne"
21 komentar(a)
telefon, porez, Foto: Shutterstock.com
telefon, porez, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.12.2013. 17:15h

Vlada je spremna da, umjesto predloženog poreza na račune za mobilnu telefoniju veće od pet eura, prihvati bolje rješenje ukoliko ga neko ima, poručio je danas premijer Milo Đukanović.

On je ponovio da se Vlada nerado opredijelila da uvede takse na SIM kartice i brojila, a sada da umjesto njih predlaže porez na račune za mobilne telefone.

“Mi smo to morali da uradimo kao i svaka država u regionu. Tako ili drugačije svaka je posegla za promjenama u fiskalnoj politici da bi izdržala posljedice globalne krize. Mi smo to uradili ne ishitreno, ne odmah, dakle nakon nekoliko godina, smatrajući da na ovaj način najmanje ugrožavamao ono što nam je najvažnije, a to je ekonomsko-socijalna stabilnost Crne Gore i poslovni ambijent koji treba da nam privuče partnere bez kojih ne možemo realizovati ekonomski rast i time unaprijeđenje kvaliteta života”, rekao je Đukanović nakon sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista.

On je dodao da je video da predlog o uvođenju poreza od sedam odsto na račune za mobilne telefone veće od pet EUR nailazi na određene rezerve u parlamentu.

“Nijesmo zaljubljeni u to rješenje. Ako neko ima bolje rješenje na osnovu kojeg nećemo napraviti veći debalans u budžetu, koji ne smije da pređe dva odsto, na toliko projektujemo deficit budžeta u narednoj godini. Dakle, ako neko ima bolje rješenje, mi ćemo ga sa zadovoljstvom prihvatiti”, kazao je Đukanović.

Bonus video: