Albona ide u bankrot, dijamantima ni traga

Lučić je tražio da se ispita gdje su dijamanti, koji bi mogli vrijedjeti i 10 miliona eura, jer bi oni prema dokumentima trebalo da budu u sefu CKB-a na ime Arutuniana
75 pregleda 9 komentar(a)
Albona, Foto: Luka Zeković
Albona, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2014. 08:08h

Trgovačko preduzeće Albona ide u bankrot, a još pristižu prijave o tome koliko duguje zbog čega je jučerašnje ročište u Privrednom sudu odgođeno za 19. mart.

To je juče „Vijestima“ potvrdio stečajni upravnik Albone Dragan Smolović koji je naveo da su, do sada, po osnovu 475 pristiglih prijava, potraživanja povjerilaca oko 18 miliona eura.

Stečaj u Alboni uveden je u novembru prošle godine na zahtjev Poreske uprave zbog duga od 1,5 miliona. Tada je bez posla ostalo oko 460 radnika.

Smolović je kazao i da nema dokaza da kompanija posjeduje dijamante i da postoji samo ugovor o njihovoj kupoprodaji u kojem je, prilikom carinjenja, navedena vrijednost od 288 hiljada eura. Suvlasnik Albone Radenko Lučić je tvrdio da je većinski vlasnik Davit Arutunian novcem ovog preduzeća navodno kupio 26 nebrušenih dijamanata iz Sierra Leonea. Arutunian je napustio Crnu Goru.

Lučić je tražio da se ispita gdje su dijamanti, koji bi mogli vrijedjeti i 10 miliona eura, jer bi oni prema dokumentima trebalo da budu u sefu CKB-a na ime Arutuniana.

Bonus video: