Aman Sveti Stefan najbolji hotel u Crnoj Gori

Pohvaljenima su uručene Pohvale a dobitnicima laureata su uručene skulpture „Lovćen" i Plakete
227 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2013. 21:11h

Najbolji hotel u Crnoj Gori u 2013. godini je hotel “Aman Sveti Stefan” , kojem je večeras na svečanosti u hotelu “Splendid” uručen Grand Prix. Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja „Wild beauty award“ održana je devetu godinu za redom pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, a u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Za najbolji novi hotel u primorskom dijelu Crne Gore proglašen je mali hotel „Aleksandar“ sa četiri zvjezdice u Rafailovićima. Najbolji hotel u sjevernom dijelu Crne Gore je hotel „Žabljak“, sa četiri zvjezdice, a u ovoj kategroiji pohvaljen je motel ”Tara MB”, sa tri zvjezdice na Žabljaku. Nagrada za najbolji novi hotel u centralnom dijelu Crne Gore dodijljena je malom hotelu “Hemera” sa četiri zvjezdice u Podgorici.

Najbolje etno selo etno selo „Jugoslavija“ u Plužinama. „Montenegro Stars Hotel Group“ proglašeno je za hotelsko-turističko preduzeće sa najboljom ponudom i doprinosom u razvoju turizma.

Projekat koji je doprinio promociji, unaprjeđenju imidža i podizanju kvaliteta turističke ponude Crne Gore je „Vrhovi Balkana“, a za najbolju turističku manifestaciju u Crnoj Gori proglašen je Budvanski karneval. U ovoj kategoriji pohvaljene su manifestacije „Southern Soul Festival Montenegro“, Ulcinj, „Dani borovnice“, Plav i “Springbreak”, Kamenovo

Projekat koji je doprinio promociji, unaprjeđenju imidža i podizanju kvaliteta turističke ponude Crne Gore je „Vrhovi Balkana“, a za najbolju turističku manifestaciju u Crnoj Gori proglašen je Budvanski karneval. U ovoj kategoriji pohvaljene su manifestacije „Southern Soul Festival Montenegro“, Ulcinj, „Dani borovnice“, Plav i “Springbreak”, Kamenovo.

Najbolja plaža u 2013. godini je plaža hotela „The Queen of Montenegro“, Bečići, turističko mjesto je Turističko naselje „Slovenska plaža“, Budva. U ovokj kategoriji pohvaljeno je Turističko mjesto Rose.

Najbolji web site je www.cipa-booking.com.

Proglašeni su i najbolji mediji, emisija „Više od ljeta“, RTVCG.

Od štampanih medija su Turistički časopis “Putovanja”, a pohvaljena su autorska djela Vlaste Mandić, “Bokeška kužina”, Milana Brajovića, „Promenada kroz kužine u Crnoj Gori“.

Projekat iz oblasti turizma je „Vinski putevi“, Plantaže, a u ovokj kategorji pohvaljen je projekat Brendiranje destinacije „Full.Feel.Budva”. Najatraktivnija turistička ponuda, specifična atrakcija je Zip line, Đurđevića Tara, a u ovojkategorji pohvaljen je “Fly- Montenegro” za helikoptersko-panoramske izlete. Najbolji investicioni projekti iz oblasti turizma su „Porto Montenegro“, najbolji investicioni projekat i Azmont „One and Only2, Kumbor, kao najbolji novi investicioni projekat. Event godine je manifestacija „Cucka jeka“.

Savjet je ove godine uveo posebne kategorije. Posebna nagrada za doprinos kvalitetu usluge Najbolji turistički vodič dodijeljena je Miru Đukanoviću, dok je nagrada za najbolji nacionalni restoran pripala „Niagara“ sa četiri zvjezdice u Podgorici.

Imajući u vidu značaj razvoja turizma na sjeveru, a u cilju razvoja preduzetničke inicijative, pohvaljuju se i jedan broj pojedinaca, LTO-a, kao i projekte iz oblasti turizma. To su Regionalna razvojna agencija, Bjelasica, Komovi i Prokletije za doprinos razvoju proizvoda i promociji Regiona Bjelasice, Komova i Prokletija, Gorska služba spašavanja Crne Gore, za doprinos bezbijednosti u turizmu, NVO Civilni centar Crne Gore, crnogorski suveniri i sajam suvenira.

Savjet je ove godine uveo posebne kategorije. Posebna nagrada za doprinos kvalitetu usluge Najbolji turistički vodič dodijeljena je Miru Đukanoviću, dok je nagrada za najbolji nacionalni restoran pripala „Niagara“ sa četiri zvjezdice u Podgorici

Dodijeljene su nagrade za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude u 23 kategorije. U pojedinim kategorijama uručeno je 12 pohvala, dok su tri priznanja po prvi put dodijeljena i od strane Crnogorskog turističkog udruženja.

Pohvaljenima su uručene Pohvale a dobitnicima laureata su uručene skulpture „Lovćen“, rad docenta Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, Nenada Šoškića, i Plakete, rad docenta za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Ane Matić.

Crnogorsko turističko udruženje je dodijelilo tri novoustanovljena priznanja za doprinos uspješnoj saradnji sa turističkom privredom i unaprjeđenje poslovnog ambijenta. Dobitnici nagrada su Željka Radak Kukavičić, generalna direktorica Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom u Ministrastvu turizma i održivog razvoja, Saša Radović, direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Svetlana Šljivančanin, glavna turistička inspektorka.

Bonus video: