Američki kongresmeni planiraju posjetu Crnoj Gori

Poseban interes za Crnu Goru su pokazali kongresmeni Dag Lamborn i Den Rohrbacher
181 pregleda 3 komentar(a)
Nil Emilfarb, Foto: Stratex grupa
Nil Emilfarb, Foto: Stratex grupa
Ažurirano: 10.01.2017. 09:46h

Predsjednik Stratex Grupe Nil Emilfarb prvu radnu sedmicu u 2017. godini iskoristio je za posjetu Vašingtonu gdje se sastao sa više zvaničnika Vlade SAD-a.

Nakon prve posjete u martu 2016. Godine kada se sastao sa kongresmenom Majklom Tarnerom (predsjednikom parlamentarne skupstine NATO-a), kongresmenom Setom Moltonom, senatorkom Dzeni Sahin i senatorom Krisom Marfijem, a sve u cilju promocije Crne Gore kao destinacije za dalja americka ulaganja, ovog puta Emilfarb je, kao najveci americki investitor u Crnoj Gori, imao priliku da razgovara o poslovnim aspektima americke podrske za pridruzenje Crne Gore NATO-u.

Emilfarb se u Vasingtonu sastao sa više ključnih donosilaca odluka. Poseban kontinuirani interes za Crnu Goru su pokazali kongresmeni Dag Lamborn i Den Rohrbacher,

"Predsjednik crnogorskog kokusa i dobar poznavalac crnogorskih prilika, kongresmen Lamborn je Emilfarba upoznao sa namjerama da o vaznosti procesa ratifikacije odluke o prosirenju NATO-a i aktivnostima u tom pravcu u Senatu i u Komitetu Inostranih Poslova zaduzenim za prosirenje NATO-a. Kongresmen Lamborn ce na poziv Emilfarba u 2017. Godini posjetiti Crnu Goru ali i uspostaviti saradnju sa Dukley Art European Community kroz program boravka jedog od poznatih umjetnika iz Kolorada. Emilfarb se takođe sastao sa kongresmenom Denom Rohrbacherom, republikancem sa dugogodisnjim diplomatskim stazom tokom kojeg je bio i visi savjetnik predsjedinka Regana. Kongresmen Rohrbacher je u maju 2016. Godine u predstavnickom domu odrzao govor posvecen deceniji nezavisnost Crne Gore i tom prilikom cestitao naporima Nila Emilfarba i Stratex Grupe da na pravi nacin predstavljaju američki kapital u najmlđjoj evropskoj drzavi", navode iz Stratex-a.

Emilfarb će takođe posjetiti Crnu Goru u toku 2017. godine i to u društvu više kongresmena.

Stratex Grupa je međunarodna grupa kompanija koje se bave razvojem nekretnina i ugostiteljstvom. U Crnoj Gori posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora u zemlji.

Stratex Grupa je uložila preko 140 miliona eura u Crnu Goru u zadnjih 10 godina i zapošljava preko 300 ljudi. Stratexov trenutni portfolio razvoja je fokusiran na Budvu sa težnjom da značajno doprinese ekonomskoj transformaciji turizma ne samo u Budvi već i na terioriji cijele Crne Gore.

Bonus video: