Apelacioni sud presudio u koriist Provladexa

Vijeće Apelacionog suda usvojilo je žalbu prvotuženog Provladexa, kojeg kontroliše Vujović, i drugotuženog Branka Perovića koji je prije četiri godine kupio Primu od Provladexa
299 pregleda 0 komentar(a)
Denis Mandić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Denis Mandić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.12.2014. 15:36h

Apelacioni sud ukinuo je presudu Privrednog suda koja je bila u korist biznismena iz Kotora Denisa Mandića. Poništenom presudom je 7. jula ove godine proglašen ništavim ugovor o kupoprodaji društva Prime, koje upravlja HLT fondom. Sada je višegodišnja parnica bivših poslovnih partnera Mandića i Vladana Vujovića vraćena na početak.

Vijeće Apelacionog suda usvojilo je žalbu prvotuženog Provladexa, kojeg kontroliše Vujović, i drugotuženog Branka Perovića koji je prije četiri godine kupio Primu od Provladexa.

Advokat Provladexa Pavle Radonjić kazao je da je ovo bila jedina moguća presuda Apelacionog suda.

Apelacioni sud je zaključio da je odluka Ustavnog suda od 21. decembra 2012, kojom je utvrđeno da odredba člana 10 Statuta tuženog (Provladexa) nije u saglasnosti sa Ustavom i Zakonom, donijeta nakon prodaje Prime, i da nema retroaktivno dejstvo.

Odlukom Ustavnog suda, naime, tek dvije i po godine nakon formalne prodaje Prime utvrđena je neustavnost i osporen član 10. Statuta Provladexa prema kojem su odluke donošene bez saglasnosti Mandića, kao suvlasnika 50 odsto akcija preduzeća.

Peroviću je Provladeks 2010. godine prodao Primu za 150.000 eura.

Bonus video: