Arapi dovode i "Sheraton" u Podgoricu - Vijesti.me
U ATLAS CENTRU JOŠ JEDAN SVJETSKI BREND

Arapi dovode i "Sheraton" u Podgoricu

U gradnju hotela investitor će uložiti 11 miliona američkih dolara, a radovi su već počeli...

Atlas centar
Atlas centar (Foto: Savo Prelević)

Podgorica će naredne godine, osim Hiltona, dobiti još jedan hotel svjetske reputacije -  Sheraton. 

Abu Dhabi Financial Group (ADFG), vlasnik Atlas Capital centra, uspješno je okončala pregovore sa svjetski poznatim hotelskim lancem.

U  Atlas centru otvoriće hotel u čiju će gradnju uložili 11 miliona američkih dolara, saznaju „Vijesti“.

U centru Podgorice,  na temeljima kultnog hotela „Crna Gora“,  gradi se hotel Hilton, čiji se završetak gradnje očekuje takođe sredinom sljedeće  godine. 

ADFG je, nakon što je u potpunosti preuzela vlasništvo nad velelepnim poslovno-stabenim kompleksom, u februaru otvorila Hard Rock Cafe, prvi u regionu, u šta je uloženo oko 2,5 miliona eura. 

Upravo u kuli koja se nalazi iznad Hard Rocka, naredne godine biće otvoren hotel Sheraton sa više od 120 soba i ostalim sadržajima svojstvenim za hotelski objekat kategorije 5+ zvjezdica.

Radovi su, prema informacijama „Vijesti“ već počeli, dok se intenziviranje očekuje na jesen.

„Vijesti“ su ranije pisale o planovima ADFG-a za Atlas Capital Centar, gdje se nalazi i njihova centrala za investicije u ovom dijelu Evrope.

Grupa je ranije obezbijedila više od 14 miliona eura za ulaganje u Hard Rock Cafe i hotel. Investiciju će sprovesti Qannas Investments, kompanija registrovana na Kajmanskim ostrvima, a iza koje stoji Abu Dhabi Capital Management (ADCM).

U ranijem saopštenju Qannasa, piše da je Atlas Capital jedan od najvećih kombinovanih projekata u istočnoj Evropi i da će hotel koji otvaraju biti drugi po veličini u gradu.

Iz Qannasa su poručili da je Crna Gora jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija za ulaganje, gdje je ranije, preko povezane firme, kupila dva placa u Crnoj Gori - jedan na Svetom Stefanu, a drugi u zaleđu plaže Lučice u Petrovcu.

Arapski investitori su u saradnji sa Atlas grupom biznismena Duška Kneževića 2008. godine počeli gradnju Atlas Capital centra, ali su prošlog ljeta raskinuli saradnju i postali potpuni vlasnici tog objekta.

Kneževićeva grupa ostala je bez 23 odsto udjela u ACC-u, jer kako tvrde njegovi doskorašnji partneri iz UAE, nije poštovala rokove izgradnje. Strani partneri  žalili su se i da je Kneževićeva kompanija bez njihovog znanja neadekvatno potrošila više miliona eura predviđenih za dovršetak projekta. Iz Atlasa su to negirali.