Azmont dobio saglasnost da gradi Portonovi

Iz Agencije su o tome obavjestili Sekretarijat za komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine
93 pregleda 12 komentar(a)
Portonovi, Foto: Azmont
Portonovi, Foto: Azmont
Ažurirano: 05.06.2014. 17:50h

Agencija za zaštitu životne sredine dala je saglasnost kompaniji Azmont Investments na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju stambeno poslovnih objekata, apart hotela i garažnog prostora sa 900 parking mjesta, na urbanističkim parcelama UP 42 do UP 89 KO Kumbor, javlja Radio Jadran.

Iz Agencije su o tome obavjestili Sekretarijat za komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine.

U obrazloženju se navodi da je Elaborat urađen u skladu sa Zakonom o procjeni uticaja na životnu sredinu, te da sadrži definisane mjere za sprječavanje, smanjenje i otklanjanje štetnih uticaja na životnu sredinu.

Elaborat je za potrebe kompanije Azmont Investments koja u Kumboru gradi rizort Portonovi vrijedan pola milijarde eura, uradio Meix d.o.o iz Podgorice.

"Rizort će biti veći od starog grada u Dubrovniku i u njemu će biti prvi evropski One&Only hotel za koji je dizajn završen. Imaćemo 550 rezidencijalnih jedinica, apartmana ivila, 150 komercijalnih prostora za restorane, kafee i prodavnice, 1.200 parking mjesta, marinu sa 250 vezova, najveću riblju i pijacu zdrave hrane u regionu. Rizort će graditi oko 6.000 radnika iz Crne Gore, regiona i svijeta", kazao je ranije izvršni direktor projekta Džejms Vilson.

Bonus video: