Bankari tražili i Brkovićev "mercedes"

Traženo da stečajni upravnik omogući da se povjerioci naplaćuju i od pokretne hipotekovane imovine vlasnika Vektre
18 komentar(a)
dragan brković, Foto: Arhiva Vijesti
dragan brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.12.2013. 21:29h

Veliki povjerioci Vektre Montenegro u stečaju, strane finansijske institucije OTP, NLB Intefinanz iz Ciriha i Hipo development, glasale su u Privrednom sudu protiv plana reorganizacije kompanije koji je predložio njen vlasnik Dragan Brković, čime je izjašnjavanje povjerilaca okončano.

Sudija Miodrag Anđelić najavio je da će 23. decembra donijeti odluku o tome da li će plan reorganizacije Vektre biti usvojen ili ne. Prethodno su ovlašćeni predstavnici ove tri finansijske institucije, kojima je Vektra ostala dužna oko 150 miliona eura, iznijeli niz primjedbi na Brkovićev plan koji je sačinila firma Racio Mont.

Oni su tražili da stečajni upravnik omogući da se povjerioci naplaćuju i od pokretne hipotekovane imovine vlasnika Vektre, ali sud na kraju nije uvažio njihov zahtjev za još jednim odgađanjem ročišta.

Advokatica Hipo developmenta Ksenija Franović istakla je da je predloženi plan reorganizacije Vektre Montenegro u stečaju „formalno i suštinski manjkav i suprotan odredbama Zakona o stečaju“.

Ona je istakla da njima kao povjeriocima nije omogućeno da svoje potraživanje namire nad pokretnom imovinom i stvarima dužnika, a konkretno na vozilu "mercedes C63".

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 11. decembar

Bonus video: