Banke za prvih šest mjeseci dobro zaradile od kamata

CKB prvo polugodište završio profitom od 2,4 miliona, Prva u plusu 264.000, a Atlas banka u minusu 473.000 eura
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 20:13h

Crnogorska komercijalna banka (CKB), koju kontroliše mađarska OTP grupacija, od januara do kraja juna ove godine poslovala je sa profitom od 2,37 miliona eura.

Prva banka Crne Gore, koju kontroliše biznismen Aco Đukanović, završila je prvo polugodište profitom od 264 hiljade eura, dok je Atlas banka iz grupacije koju predvodi Duško Knežević izgubila 473 hiljade.

To pokazuju njihovi izvještaji o poslovanju za šest mjeseci, objavljeni na sajtu Montenegroberze.

Kod CKB-a neto prihodi od kamata iznosili su 10,5 miliona, a neto prihodi od kamata i provizija pet miliona eura. Na troškove zaposlenih CKB je potrošila 6,37 miliona eura, opšte i administrativne troškove banke 3,2 miliona, a amortizacije 1,38 miliona.

Neto prihodi od kamata Prve banke Crne Gore iznosili su 2,3 miliona eura, u prvom polugodištu ove godine, a neto prihodi od naknada i drugih provizija 826 hiljade eura. Troškovi zaposlenih iznosili su 2,13 miliona eura, opšti i administrativni 2,31 milion, a troškovi amortizacije 466 hiljade eura.

Neto prihod od kamata Atlas banke tokom prvih šest mjeseci iznosili su 2,79 miliona eura, a od naknada i provizija 1,2 miliona eura. Ta komercijalna banka u prvom polugodištu je imala ostale poslovne rashode u iznosu od 4,46 miliona eura, što je za oko pola miliona više u odnosu na uporedni period prošle godine.

Atlas banka je imala gori poslovni rezultat ove godine u odnosu na uporedni period prošle godine, kada je tokom prvih šest mjeseci ostvaren profit od 552 hiljade eura.

Institut Igalo smanjio gubitak na 625.000

Institut „Dr Simo Milošević“ iz Igala prvo polugodište okončao je gubitkom od 625.128 eura. Ostvareni gubitak kompanije smanjen je za oko 37 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, kada je iznosio nešto više od milion eura.

Poslovni prihodi kompanije iz Igala iznosili su 4,26 miliona i bili su 11 odsto veći u odnosu na prvo polugodište prethodne godine. Poslovni rashodi bili su na približno istom prošlogodišnjem nivou od oko 4,6 miliona eura.

Prevoz izgubio milion, a Infrastruktura 1,5 miliona

Željeznička infrastruktura prvo polugodište ove godine završila je gubitkom od oko 1,51 milion eura, što je manje u odnosu na prošlu godinu kada je iznosio 1,64 miliona. Poslovni prihodi kompanije smanjeni su i iznosili su pet miliona eura.

Za nešto više od milion smanjeni su i rashodi koji su iznosili sedam miliona. Željeznički prevoz je šest mjeseci ove godine završio sa minusom od milion eura. Ostvareni rezultat bio je značajno gori u odnosu na uporedni period prošle godine kada je ostvaren neto profit od oko 520 hiljada eura.

Bonus video: