BDO će nadzirati isplatu devet miliona

Revizor treba da ocijeni planove izmirenja obaveza društva Atlas Mont i Euroinvest prema nesaglasnim akcionarima
72 pregleda 0 komentar(a)
Atlas group, Foto: Vesko Belojević
Atlas group, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.07.2016. 17:36h

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) izabrala je revizorsku kuću BDO Podgorica da ocijeni planove izmirenja obaveza koje su društva za upravljanje Atlas Mont i Euroinvest pripremila za nesaglasne akcionarima.

To je „Vijestima“ juče potvrdio zamjenik predsjednika KHOV-a Amir Nurković.

Društva za upravljanje Atlas Mont i Euroinvest, koja upravljaju zatvorenim investicionim fondovima Atlas Mont i Eurofond, ispoštovali su rješenje KHOV od 25. maja i u predviđenom roku od 30 dana sačinili planove izmirenja obaveza prema nesaglasnim akcionarima koji potražuju ukupno 9,2 miliona eura.

Atlas Mont duguje 3,4 miliona eura i tu obavezu, u zakonskim rokovima, nije isplatio za 137 nesaglasnih akcionara do kraja 2015. godine. Euroinvest duguje 5,8 miliona eura i ta obaveza nije isplaćena za 161 nesaglasnog akcionara do sredine januara ove godine.

Iz KHOV je ranije potvrđeno “Vijestima” da će dio troškova angažovanja nezavisnog revizora platiti ta instiucija, a dio društva za upravljanje.

Iz Eurofonda nedavno nijesu bili raspoloženi za izjavu o planu izmirenja obaveza koji su dostavili KHOV.

Direktorica DZU Atlas Mont Mirjana Damjanović saopštila je da Plan izmirenja obaveza, kao dokument, još nije javan, i da je moguće da pretrpi određene izmjene, u skladu sa nalazom i mišljenjem revizora. M.M.

Bonus video: