Beskamatni kredit za grijanje

“Kompanije koje su stekle status kvalifikovanog distributera/instalatera i koje će biti zadužene za prodaju, ugradnju, puštanje u rad i održavanje sistema za grijanje su Energy Team, Home systems, Plam inženjering i Veneta Plamen, sve iz Podgorice, Energos iz Pljevalja i Mikromont iz Bijelog Polja” saopštili su iz Ministarstva ekonomije
482 pregleda 4 komentar(a)
peć na drva, Foto: Mek.gov.me
peć na drva, Foto: Mek.gov.me
Ažurirano: 17.10.2017. 19:57h

Ministarstvo ekonomije ponovo je obezbijedilo za građane beskamatne kredite do 3.500 eura sa rokom otplate do pet godina za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na pelet i briket.

To je dio projekta Energy Wood III. Zainteresovani građani za beskamatne kredite mogu aplicirati u četiri banke koje su partneri na programu- Atlas, Hipotekarna, NLB i Prva.

“Kompanije koje su stekle status kvalifikovanog distributera/instalatera i koje će biti zadužene za prodaju, ugradnju, puštanje u rad i održavanje sistema za grijanje su Energy Team, Home systems, Plam inženjering i Veneta Plamen, sve iz Podgorice, Energos iz Pljevalja i Mikromont iz Bijelog Polja” saopštili su iz Ministarstva ekonomije.

Građani koji žele da se prijave za kredit prvo moraju da se jave nekom od izabranih distributera od kojeg će dobiti preporuku koji sistem je najpogodniji za njegov stambeni objekat. Nakon što dobije profakturu za isporuku i ugradnju sistema, odlazi u jednu od izabranih banaka gdje aplicira za beskamatni kredit. Nakon što banka odobri zahtjev, instalater ugrađuje sistem, a klijent banci otplaćuje beskamatni kredit u jednakim mjesečnim ratama.

“Građanin vraća banci glavnicu, dok kamatu i naknadu za obradu kredita banci plaća Ministarstvo ekonomije. Ovogodišnji budžet, umjesto prvobitno planiranih 50 hiljada eura biće obezbijeđeno 85 hiljada eura. Budžet je povećan zbog velikog interesovanja građana”, objašnjeno je iz ministarstva. U prethodne dvije faze programa ugrađeno je ukupno 775 sistema za grijanje na pelet i briket.

Bonus video: