Bigović: Vektra želi da joj država još pomaže

Bigović ocjenjuje da Vektra pokušava "naknadnom pameću da naduva priču kojom bi prikrila svoju finansijsku nemoć i kojom bi skinula sa sebe dio odgovornosi za izuzetno loše stanje".
192 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Bigović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miloš Bigović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.02.2011. 19:03h

"Vrlo je intrigantna optužba komapanije Vektra da je država krivotvorila gotovo sve elemente kupoprodajnog ugovora za hotelsko-turističko preduzeće Boka. Takva optužba otvara dva pitanja. Prvo, zašto Vektra nije odmah javno saopštila da je navodno prevarena i drugo, zašto nije pokrenula adekvatnu pravnu proceduru za zaštitu svojih navodno ugroženih interesa?" kazao je član Predsjedništva Pokreta za promjene Miloš Bigović.

Bigović je komentar dao povodom izjave predsjednika Odbora direktora HTP Vektra - Boka “Vijestima” da su podaci o toj kompaniji, u čijem sastavu se nalaze tri hercegnovska hotela, krivotvoreni u toku privatizacije i da je kompanije Vektra prevarena.

Bigović ocjenjuje da Vektra, nakon više od tri godine od sprovedene privatizacije, pokušava "naknadnom pameću da naduva priču kojom bi prikrila svoju finansijsku nemoć i kojom bi skinula sa sebe dio odgovornosi za izuzetno loše stanje".

"PzP osnovano sumnja da kompanija Vektra to ne radi sama već u konsultacijama sa Vladom i da je u pozadini cijelog slučaja dogovor Vlade i kompanije Vektra kojim pokušavaju zajednički i koordinisano obmanjivati javnost kako bi se zakamuflirala i što više prolongirala priča oko investicionih obaveza Vektre. U narednom periodu možemo očekivati prebacivanje loptice između Vlade i Vektre oko toga ko je koga obmanuo i prevario, a pri tome i jedni i drugi zaboravljaju da je proces privatizacije završen prije više od tri godine i da niko od njih nije ni pomišljao na ovaj scenario dok se na krilima investicionog buma arčila državna imovina.

Sada kada nema izvora finansiranja potrebno je iznaći rješenja kako bi i jedni i drugi uzeli učešća u odgovornosti za privatizacioni promašaj. Vlada u tome ne bi smjela da učestvuje, već bi svoju odgovornost morala iskazati raskidom privatizacionog ugovora sa Vektrom i to u što kraćem roku, a nikako potpisivanjem dodatnih aneksa za koje su u Vladi svjesni da neće biti ispoštovani" kazao je Bigović.

On je dodao da će u slučaju ovakvog dogovora imovina i imidž Boke dodatno biti devastirani.

"Najgore što može da se desi jeste to da se izmisli neka navodna smetnja za realizaciju investicionog ciklusa kojom bi Vlada i Vektra podijelile odgovornost za trenutno neodrživo stanje. Nažalost, najave iz Vektre nagovještavaju upravo takav scenario" smatra Bigović.

Bonus video: